Sarma van snijbiet

(1)

Deze rolletjes komen je vast bekend voor, maar dan i.p.v. wijnbladeren zijn deze sarma van snijbiet gemaakt. Stiekem nóg veel lekkerder.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-08-2022

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Sarma van snijbiet

Ingrediënten


  • ongeveer 20 mooie grote snijbiet bladeren
  • 500 gram gehakt (half-om-half)
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • peper naar smaak
  • 1 lombok pepertje
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie
  • water

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • lepel
  • fijne zeef
  • pan met dikke bodem met deksel

Sarma van snijbiet Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sarma-van-snijbiet


Sarma wordt vaak gemaakt van wijnbladeren, maar je kunt ook andere grote bladeren gebruiken zoals snijbiet.

Voorbereiding -- 30 minuten

Pel de ui en snijd deze fijn. Verwijder het steeltje van het pepertje en snijd deze fijn. Meng het gehakt met ui, munt, tijm, 3 eetlepels tomatenpuree en het fijngesneden pepertje. 

Was de rijst goed, laat uitlekken en meng deze ook door het gehaktmengsel. Breng de vulling op smaak met peper. Was de snijbiet bladeren en verwijder de harde stelen. Leg de stelen op de bodem van de pan, zo voorkom je dat de koolrolletjes aan de bodem kunnen gaan plakken of verbranden. 

Plaats de gewassen bladeren in een kom en schenk er kokend water op. Laat dit ongeveer 2 minuten staan en spoel de bladeren dan met stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn. Plaats een blad op je snijplank met de brede kant naar beneden en vul deze dan met een lepel gehaktvulling. 

Vouw de zijkanten over de vulling heen en rol deze dan zo strak mogelijk op, net zoals je bij een loempia zou doen. Herhaal tot alle vulling is gebruikt en leg de rolletjes bovenop de stelen in de pan. 

Sarma van snijbiet vouwen
Sarma van snijbiet vouwen

Sarma van snijbiet afmaken -- 30 minuten

Meng een eetlepel tomatenpuree met een flinke scheut zonnebloemolie en ongeveer 300 ml water. Schenk dit mengsel over de rolletjes en plaats een deksel op de pan. 

Laat het dan zachtjes garen tot de rijst gaar is, dit zal ongeveer een half uur duren. Je kunt dit controleren door 1 rolletje open te snijden. 

Sarma van snijbiet
Sarma van snijbiet

Serveer bijvoorbeeld met een salade, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 14-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 31-08-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

4 reacties op Sarma van snijbiet

Ina van der Meulen plaatste op 23-07-2019 om 17:12:55
heerlijk gerecht! mijn favoriete recept met snijbiet
Ohmydish plaatste op 23-07-2019 om 20:12:20
Dankje Ina, helemaal met je eens! :)
Vio plaatste op 24-10-2021 om 06:42:28
gebruik risottorijst, zout, tijm peper, gerookte paprikapoeder als kruiden, niet meer dan dat. 2-3 uien, fijn gesneden, kleine blokjes zuurkoolspek,1-2 lepels tomatenpasta. mengen, rollen. in de pan doen. sap maken van: 2-3 eetlepels ajvar, 150 ml tomatensap, 2 eetlepels ganzen vet, 500 ml water, 165 graden in de oven voor bijns 2 uur. Zachtjes in de oven afgedekt yu mmy!!!
Ohmydish plaatste op 25-10-2021 om 13:06:38
Dat klinkt ook lekker Vio!

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.