Salie ijs met ovengebakken perzik

(6)

Salie ijs met ovengebakken perzik is een lekker zomers toetje met frambozen en vanille. Klaar in een uur, recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-06-2023

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Salie ijs met ovengebakken perzik

Ingrediënten


  • 150 gram (bevroren) frambozen
  • Flinke hand salieblaadjes
  • Halve liter volle yoghurt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 6 perziken
  • Half vanille stokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 2 eetlepels honing

Kookgerei nodig


  • Ijsmachine
  • Foodprocessor of blender
  • Luchtdichte bak
  • Oven
  • Ovenschaal

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 5 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salie-ijs-met-ovengebakken-perzik


Voorbereiding – 45 minuten

Voeg de (bevroren) frambozen samen met een flinke hand salieblaadjes toe aan de foodprocessor of blender.

Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 1
Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 1

Pureer totdat er een mooi glad mengsel ontstaat.

Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 2
Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 2

Voeg dan yoghurt en poedersuiker toe, en pureer opnieuw. Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het ijs aan de hand van de instructies van je ijsmachine.

Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 3
Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 3

Het salie ijs moet evenredig bevroren zijn. Afhankelijk van het type ijsmachine kan dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het salie ijs in een luchtdichte bak en bewaar in de vriezer. 

Salie ijs met ovengebakken perzikjes
Salie ijs met ovengebakken perzikjes

Het salie ijs met ovengebakken perzik afmaken – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was en haal de pit uit elke perzik. Snijd elk partje opnieuw zodat je 8 partjes perzik overhoudt uit elke perzik.

Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 4
Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 4

Verdeel deze partjes over de ovenschaal. Snijd het halve vanillestokje doormidden en schraap de inhoud uit het vanillestokje door er met de onscherpe kant van een koksmes over te lengte heen te schrapen.

Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 5
Salie ijs met ovengebakken perzik voorbereiding - stap 5

Verdeel het vanille merg en stokje over de ovenschaal samen met de steranijs en kaneelstokjes. Knijp wat honing over de perziken heen en bak 10 minuten lang in de oven, of totdat de perziken warm geworden zijn.

Haal het salie ijs uit de vriezer en schep 2 bolletjes ijs per bord op. Verdeel de ovengebakken perzik over borden en garneer het toetje eventueel met 1 of 2 salieblaadjes. Geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-05-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 5 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-06-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Salie ijs met ovengebakken perzik

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.