Ohmydish.nl


Salie ijs met ovengebakken perzik

Salie ijs met ovengebakken perzik is een lekker zomers toetje met frambozen en vanille. Klaar in een uur, recept voor 4 personen.

Salie ijs met ovengebakken perzik
1 uur 5 minuten 4 personen Toetjes
Salie ijs met ovengebakken perzik

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram (bevroren) frambozen
  • Flinke hand salieblaadjes
  • Halve liter volle yoghurt
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 6 perziken
  • Half vanille stokje
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 2 eetlepels honing

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Ijsmachine
  • Foodprocessor of blender
  • Luchtdichte bak
  • Oven
  • Ovenschaal

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 5 minuten 4 personen Toetjes

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salie-ijs-met-ovengebakken-perzikjes


Voorbereiding -- 45 minuten

Voeg de (bevroren) frambozen samen met een flinke hand salieblaadjes toe aan de foodprocessor of blender. Pureer totdat er een mooi glad mengsel ontstaat. Voeg dan yoghurt en poedersuiker toe, en pureer opnieuw. Schep het mengsel in de ijsmachine en draai het ijs aan de hand van de instructies van je ijsmachine. Het salie ijs moet evenredig bevroren zijn.

Afhankelijk van het type ijsmachine kan dit 30 tot 40 minuten duren. Schep het salie ijs in een luchtdichte bak en bewaar in de vriezer.

Salie ijs met ovengebakken perzikjes Salie ijs met ovengebakken perzikjes

Het salie ijs met ovengebakken perzik afmaken -- 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 175 graden Celsius. Was en haal de pit uit elke perzik. Snijd elk partje opnieuw zodat je 8 partjes perzik overhoudt uit elke perzik. Verdeel deze partjes over de ovenschaal.

Snijd het halve vanillestokje doormidden en schraap de inhoud uit het vanillestokje door er met de onscherpe kant van een koksmes over te lengte heen te schrapen. Verdeel het vanille merg en stokje over de ovenschaal samen met de steranijs en kaneelstokjes. Knijp wat honing over de perziken heen en bak 10 minuten lang in de oven, of totdat de perziken warm geworden zijn.

Haal het salie ijs uit de vriezer en schep 2 bolletjes ijs per bord op. Verdeel de ovengebakken perzik over borden en garneer het toetje eventueel met 1 of 2 salieblaadjes. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Pasta met champignonsaus

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.