Salade met kreeft en groene appel

(12)

Een salade met kreeft en groene appel klinkt chic. Het hele jaar door heerlijk als voorgerecht, maar met de kerst extra goed verkrijgbaar bij de supermarkt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Salade met kreeft en groene appel

Ingrediënten


  • kreeftenvlees van 1 gekookte kreeft
  • ongeveer 100 gram gemengde salade
  • 1 groene appel (bijv. Granny Smith)
  • 3 sneetjes witbrood
  • 1/2e citroen (sap + rasp)
  • 1/2 komkommer
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: cress om te garneren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • citrusrasp
  • kleine kom
  • garde
  • middelgrote bakpan
  • dunschiller

Salade met kreeft en groene appel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/salade-met-kreeft-en-groene-appel


Voorbereiding — 10 minuten

Tip: Wij hebben de kreeften zelf gekookt, maar je kunt het kreeftenvlees ook bij de supermarkt meestal in de diepvries voorgekookt kopen.

Verwijder de korsten van de sneetjes brood en snijd het binnenste gedeelte in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en bak hierin de blokjes brood goudbruin en krokant. 

Breng op smaak met een beetje peper en zout. Zo simpel is het om je eigen croutons te maken. Maak een simpele dressing met sap en rasp van een halve citroen.

Voeg ongeveer 50 ml olijfolie toe terwijl je mengt met een garde, breng op smaak met peper en zout. Was en droog indien nodig de sla. Was de komkommer en gebruik een dunschiller om komkommerlinten te maken. 

Salade met kreeft en groene appel
Salade met kreeft en groene appel

De salade met kreeft en groene appel afmaken – 5 minuten

Verdeel de salade over 2 borden en snijd het kreeftenvlees in stukken. Verdeel de kreeft en rol de komkommerlinten op. Was de appel en snijd in dunne staafjes, doe dit op het laatste moment om verkleuren van de appel te voorkomen.

Verdeel de appelstaafjes, croutons en citroendressing over de kreeftensalade. Garneer eventueel met wat cress. Geniet van deze heerlijke salade met kreeft!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 08-12-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-07-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Salade met kreeft en groene appel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.