Ingrediënten
- 1 hele kip
- anderhalve venkel
- 2 uien
- 5 knoflooktenen
- ongeveer 10 vastkokende aardappels
- klein handje steranijs
- ongeveer 6 kardamom peulen
- peper en zout naar smaak
- 2 takjes verse rozemarijn
- olijfolie
- klein handje dragon (vers of gedroogd)
- 100 ml sherry

Kookgerei
- snijplank & koksmes
- grote braadpan
- vijzel en stamper, of gebruik gemalen kardamom en steranijs
- keukenpapier
Voorbereiding — 15 minuten
Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.
Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout. Vergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip.

Rustieke hele kip met venkel uit de pan afmaken — 1 uur en 10 minuten
Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten. Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.
Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is, de kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Smakelijk!

heeft u ook fotos voor koud buffete
Goedendag, bij Ohmydish verzorgen wij geen standaard koud buffetten. Via google zijn wel genoeg foto’s te vinden hiervan :) Groeten, Véronique