• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Spring naar de inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

ohmydish.nl

Recepten en gerechten


  • Thema’s
    • Barbecue recepten
    • Brood recepten
    • High tea recepten
    • Ijsrecepten
    • Kerstrecepten
    • Kiprecepten
    • Ovenschotels
    • Paasrecepten
    • Pasta recepten
    • Pizza recepten
    • Quiche recepten
    • Sauzen
    • Slowcooker recepten
    • Soep recepten
    • Tapas
    • Valentijnsdag
    • Vegetarische recepten
    • Visrecepten
    • Wildrecepten
    • Wokrecepten
  • Hoofdgerechten
  • Lunch
  • Bijgerechten
  • Snacks
  • Toetjes
  • Voorafjes
  • Salades
  • Taart en cake
  • Ontbijt
Je bent hier: Home / Recepten / Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Rustieke hele kip met venkel uit de pan

13 april 2017 door ohmydish 2 Reacties

Een heerlijk licht éénpansgerecht, perfect voor de lente of zomer. Deze rustieke hele kip met venkel laat je hele huis heerlijk fris ruiken, mmm genieten!
Aantal pers.: 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Kooktijd: 70 minuten | Moeilijkheid: Matig

Ingrediënten

  • 1 hele kip
  • anderhalve venkel
  • 2 uien
  • 5 knoflooktenen
  • ongeveer 10 vastkokende aardappels
  • klein handje steranijs
  • ongeveer 6 kardamom peulen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • olijfolie
  • klein handje dragon (vers of gedroogd)
  • 100 ml sherry
Rustieke hele kip met venkel uit de pan ingrediënten
Rustieke hele kip met venkel uit de pan ingrediënten

Kookgerei

  • snijplank & koksmes
  • grote braadpan
  • vijzel en stamper, of gebruik gemalen kardamom en steranijs
  • keukenpapier

Voorbereiding — 15 minuten

Verwijder de harde kern van de venkel knollen en snijd in grove stukken. Pel de knoflooktenen en uien en snijd deze ook grof en zet opzij. Was de aardappels en snijd deze door de helft.

Gebruik de vijzel en stamper om de steranijs en inhoud van de kardamom peulen fijn te malen. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de gehele kip met het kruidenmengsel, peper en zout. Vergeet ook de binnenkant niet. Stop de rozemarijntakjes binnenin de kip.

Rustieke hele kip met venkel uit de pan
Rustieke hele kip met venkel uit de pan

Rustieke hele kip met venkel uit de pan afmaken — 1 uur en 10 minuten

Verhit olijfolie in de braadpan en bak de kip op middel-hoog vuur enkele minuten aan beide kanten. Voeg dan de venkel, ui, knoflook en aardappels toe rondom de kip en voeg nog wat extra peper en zout toe. Blus dit na enkele minuten af met sherry en voeg eventueel een beetje extra dragon toe bovenop de kip.

Plaats de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat de kip een uur sudderen. Je kunt eventueel met een thermometer controleren of de kip gaar is, de kerntemperatuur behoort minstens 71 graden Celsius te zijn. Smakelijk!

Overzicht
recipe image
Receptnaam
Rustieke hele kip met venkel uit de pan
Auteur
Ohmydish
Geplaatst op
2017-04-13
Voorbereidingstijd
15M
Kooktijd
1H10M
Totale tijd
1H25M

In categorie: Hoofdgerechten, Kiprecepten, Lente recepten, Zomer recepten Tags: aardappels met schil, braadpan gerecht, dragon, gedroogde dragon, hele kip, kardamom, kardemompeulen, kip, knoflook, knoflooktenen, medium sherry, olijfolie, peper, sherry, steranijs, ui, vastkokende aardappels, venkel, venkelknol, verse rozemarijn, zout

Over ohmydish

Veronique is een chef en Marco is een programmeur. Samen zijn wij Ohmydish in 2014 begonnen en plaatsen 2 x per week een nieuw recept. Onze recepten zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Lees Interacties

Reacties

  1. j van spaandonck zegt

    4 juni 2017 op 22:27

    heeft u ook fotos voor koud buffete

    Beantwoorden
    • ohmydish zegt

      5 juni 2017 op 15:51

      Goedendag, bij Ohmydish verzorgen wij geen standaard koud buffetten. Via google zijn wel genoeg foto’s te vinden hiervan :) Groeten, Véronique

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Marco en Veronique van Ohmydish (2018) Wij zijn Marco en Véronique, wonen in Zuid-Frankrijk, houden van koken, het Franse leven, delen van recepten en onze drie honden! Meer over ons

Receptenteller

Er zijn al: 1183 recepten geplaatst!

Nieuwsbrief

Wil je 2 x per maand recepten in je inbox?

Let op: wij versturen geen spam

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Footer

Recepten moeilijkheid

Makkelijk | Gemiddeld | Matig | Moeilijk

Kennisbank voor koken

Overzicht | Basisrecepten | Kooktermen | Keukenmaterialen | Kruiden & specerijen | Vraag en antwoord

Ohmydish netwerk

  • (EN) Ohmydish.com
  • (NL) Ohmydish.nl
  • Neem contact met ons op

Recepten thema’s

Barbecue recepten | Brood recepten | High tea recepten | Ijsrecepten | Kerstrecepten | Kiprecepten | Ovenschotels | Paasrecepten | Pasta recepten | Pizza recepten | Quiche recepten | Saus recepten | Slowcooker recepten | Soep recepten | Tapas recepten | Valentijnsdag | Vegetarische recepten | Visrecepten | Wildrecepten | Wokrecepten

Recepten per seizoen

Lente recepten | Zomer recepten | Herfst recepten | Winter recepten | Alle recepten

Keukens

Afrikaans | Amerikaans | Arabisch | Argentijns | Australisch | Aziatisch | Balkan | Belgisch | Brits | Caribisch | Chinees | Cubaans | Duits | Egyptisch | Engels | Europees | Frans | Grieks | Hawaiiaans | Hongaars | Iers | Indiaas | Indonesisch | Iraans | Irakees | Israelisch | Italiaans | Japans | Kantonees | Koreaans | Libanees | Maleisisch | Marokkaans | Mexicaans | Nederlands | Oekraïeens | Perzisch | Philipijns | Portugees | Roemeens | Russisch | Schots | Spaans | Surinaams | Thais | Tunesisch | Turks | Venezolaans | Vietnamees | Wereld | Zweeds | Zwitsers

Type- en spelfouten voorbehouden. Copyright © 2014 - 2019 · Ohmydish

2 x per maand recepten in je inbox?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang 2 x per maand onze nieuwste recepten, helemaal gratis!