Rozemarijnbrood

(8)

Dit rozemarijnbrood heeft een knapperige buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant. Verras je familie en vrienden met een zelfgebakken rozemarijnbrood.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023

Kooktijd 6 uur Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Rozemarijnbrood

Ingrediënten


  • 14 gram gedroogde gist
  • 175 ml lauwwarm water
  • 1 eetlepel suiker
  • Olijfolie
  • 155 gram bloem
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • Halve theelepel zout
  • Peper
  • Grof zeezout (wij gebruikte een zeezout gemengd met chilivlokken)

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier erop
  • Kommetje
  • Keukenmachine + deeghaak
  • Vochtige keukendoek
  • Afkoelrek

Rozemarijnbrood Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rozemarijnbrood


Voorbereiding – 40 minuten + 4 uur wachttijd

Voeg 60 ml lauwwarm water toe aan een kommetje en roer hier de gist en een eetlepel suiker door. Laat een aantal minuten staan totdat er schuim ontstaat.

Voeg een halve eetlepel olijfolie, bloem, een snufje zout en gedroogde rozemarijn toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg hier geleidelijk de resterende 115 ml lauwwarm water en het gistmengsel aan toe. Meng in 10 minuten tot een elastisch deeg.

Vorm het deeg tot een bal, dek de kom van de keukenmachine dan af met een vochtige keukendoek. Laat het deeg 2 uur lang rijzen op een warme plek.

Kneed het deeg nog eens 5 minuten, verdeel het deeg in 2 evenredige stukken en vorm tot een bal. Plaats de deegballen op een bakplaat met bakpapier erop.

Laat 10 minuten lang (onafgedekt) staan, of totdat het deeg in volume is verdubbeld. Je kunt eventueel ook 1 groter brood maken.

Rozemarijnbrood
Zelf een rozemarijnbrood bakken

Het rozemarijnbrood bakken – 20 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak de rozemarijnbroden 10 minuten lang. Haal de broden dan uit de oven en voeg een eetlepel olijfolie, wat zeezout en gedroogde rozemarijn toe aan de bovenkant.

Plaats de broden dan terug in de oven en bak in 10 minuten goudbruin. Laat de broden na het bakken afkoelen op een afkoelrek. Serveer het rozemarijnbrood met goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 07-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 29-07-2023


Waardeer dit recept!
8 stemmen

0 reacties op Rozemarijnbrood

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.