Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

(11)

Ropa vieja, overheerlijk Cubaans stoofvlees met kruiden, paprika en olijven. Te maken in de slowcooker of braadpan. Lekker met rijst, bonen en banaan.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Ingrediënten


  • 600 gram runder stoofvlees
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • 1 grote rode paprika
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • snuf cayenne peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels
  • zout naar smaak
  • kleine handvol groene olijven
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 eetlepel azijn
  • half blik tomaten
  • eventueel rijst, bonen en bakbanaan om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • slowcooker of braadpan met deksel
  • houten lepel
  • 2 vorken

Ropa vieja - Cubaans stoofvlees Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 6 uur 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/ropa-vieja-cubaans-stoofvlees


Voorbereiding – 3 tot 6 uur

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Was de rode paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine blokjes. Als je dit stoofvlees in de slowcooker wilt maken voeg je alles samen toe en plaats het vlees in zijn geheel erin.

Overtollig vet en spieren kunnen na het garen worden verwijderd, deze geven veel smaak aan het stoofvlees. Stel de slowcooker in op de laagste stand voor ongeveer 6 uur.

Als je dit stoofvlees in een braadpan wilt maken, dien je het vlees eerst rondom mooi goudbruin te bakken in een scheut olie. Verplaats dan het vlees naar een bord en bak de ui en paprika blokjes in de pan.

Voeg dan ook de fijngesneden knoflook samen met alle kruiden toe en blus het geheel af met witte wijn en een eetlepel azijn na enkele minuten.

Voeg dan de tomatenstukjes samen met het vlees en de olijven toe en laat dit ongeveer 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen. 

Ropa vieja – Cubaans stoofvlees
Ropa vieja – Cubaans stoofvlees

Ropa vieja afmaken – 15 minuten

Het stoofvlees is gaar als deze mals is en volledig uit elkaar valt. Gebruik 2 vorken om het vlees in stukjes te verdelen en verwijder tegelijk overtollig vet en spieren.

Verwijder de laurierblaadjes en voeg de stukjes vlees weer toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout. Serveer bijvoorbeeld met rijst, bonen en gebakken stukjes banaan.

Garneer eventueel met verse peterselie of koriander, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 30-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 6 uur 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 08-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

0 reacties op Ropa vieja - Cubaans stoofvlees

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.