Rood fruit en roomkaas souffle

(9)

Zoet en zuur dessert, perfect in balans. Zomerse luchtige rood fruit en roomkaas souffle is klaar in een half uur. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes
Rood fruit en roomkaas souffle

Ingrediënten


  • 300 gram naturel roomkaas op kamertemperatuur
  • 100 ml slagroom
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels suiker
  • rood fruit zoals blauwe bessen, frambozen en bramen
  • poedersuiker

Kookgerei nodig


  • 4 kleine ovenvaste schoteltjes (of meer, als je hele kleine gebruikt)
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • garde
  • Oven

Rood fruit en roomkaas souffle Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Toetjes

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rood-fruit-en-roomkaas-souffle


Voorbereiding – 10 minuten

Gebruik een garde om een glad mengsel te maken van de roomkaas, eigelen en slagroom. Als de roomkaas nog niet op kamertemperatuur is, kun je deze minder makkelijk glad roeren met een garde. Gebruik dan een elektrische mixer of wacht even. 

Klop de eiwitten tot deze zachte pieken hebben, voeg dan geleidelijk de suiker toe. Blijf mixen tot deze stijve pieken vormen. Meng dan voorzichtig de opgeklopte eiwitten met het roomkaas mengsel tot het een glad mengsel is. 

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. 

Rood fruit en roomkaas souffle
Rood fruit en roomkaas souffle

Rood fruit en roomkaas souffle afmaken – 20 minuten

Verdeel het rood fruit over de bodem van de ovenvaste schaaltjes en verdeel vervolgens het luchtige roomkaas mengsel daarover. 

Bestuif de souffles met poedersuiker en bak in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de oven. De souffles zijn klaar zodra ze mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-08-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 11-07-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

0 reacties op Rood fruit en roomkaas souffle

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.