Heerlijk vullende en geurende romige pasta met kip en pesto, recept voor 4 of meer personen. De pasta is klaar in een half uur tijd.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-pasta-met-kip-en-pesto
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de kipfilets schoon en verwijder het overtollige vet.
Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout. Was de baby spinazie en haricot verts. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes.
Vul de kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de haricot verts (beet)gaar. Serveer de romige pasta met kip en pesto met de gekookte haricot verts.
Kook de pasta aan de hand van de verpakking. Maak de saus terwijl de pasta aan het koken is. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan.
Voeg dan de plakjes kastanjechampignon toe samen met de geblokte ui en knoflook. Bak dit 4 - 5 minuten lang, roer af en toe. Haal de kastanjechampignons dan uit de pan en doe deze in een kom.
Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan, voeg de kip toe en bak 12 - 15 minuten lang met de deksel op de pan op middel-hoog vuur. Draai de kip een aantal keer om.
Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Giet de pasta af zodra deze gaar is en zet aan de kant. Voeg de room toe aan de braadpan en meng de pesto er doorheen.
Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe. Voeg dan de kastanjechampignons en kipfilet toe. Bak alles 3 - 5 minuten lang, totdat de saus dikker geworden is. Meng er dan de baby spinazie doorheen.
Wacht een paar minuten en voeg dan de pasta toe. Verhit alles goed. Serveer de romige pasta met kip en pesto in een diep bord. Verkruimel wat geitenkaas over de pasta, en eventueel extra platte peterselie. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 14-10-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.