Ingrediënten
- 180 gram groene pesto
- Fusilli pasta
- 4 – 5 kipfilets
- 10 kastanjechampignons
- Olijfolie
- Boter
- 200 ml slagroom
- 5 – 6 zongedroogde tomaten
- 200 gram baby spinazie
- Geitenkaas om te verkruimelen
- Platte peterselie ter garnering
- 1 ui
- 2 knoflook tenen
- Peper en zout
- Optioneel: 300 gram haricot verts (sperziebonen)

Kookgerei nodig
- Koksmes
- Snijplank
- Braadpan of grote pan
- Aardappelschilmesje
- Grote bakpan + deksel die daar op past
- Kom
- Bord
- Garde
- Kleine pan (optioneel)
Voorbereiding — 5 minuten
Maak de kastanjechampignons schoon en snijd deze in dunne plakjes. Maak ook de kipfilets schoon en verwijder het overtollige vet. Snijd de kipfilets doormidden en breng op smaak met peper en zout. Was de baby spinazie en haricot verts. Snijd de ui in blokjes en snijd de knoflook en zongedroogde tomaten in stukjes.
Vul de kleine pan met water en breng aan de kook. Kook hierin de haricot verts (beet)gaar. Serveer de romige pasta met kip en pesto met de gekookte haricot verts.
De romige pasta met kip en pesto afmaken — 25 minuten
Kook de pasta aan de hand van de verpakking. Maak de saus terwijl de pasta aan het koken is. Verhit 1 eetlepel olijfolie en een klontje boter in een grote bakpan. Voeg dan de plakjes kastanjechampignon toe samen met de geblokte ui en knoflook. Bak dit 4 – 5 minuten lang, roer af en toe. Haal de kastanjechampignons dan uit de pan en doe deze in een kom.
Verhit een eetlepel olijfolie in dezelfde pan, voeg de kip toe en bak 12 – 15 minuten lang met de deksel op de pan op middel-hoog vuur. Draai de kip een aantal keer om. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is. Giet de pasta af zodra deze gaar is en zet aan de kant.
Voeg de room toe aan de braadpan en meng de pesto er doorheen. Voeg dan de stukjes zongedroogde tomaten toe. Voeg dan de kastanjechampignons en kipfilet toe. Bak alles 3 – 5 minuten lang, totdat de saus dikker geworden is. Meng er dan de baby spinazie doorheen. Wacht een paar minuten en voeg dan de pasta toe. Verhit alles goed.
Serveer de romige pasta met kip en pesto in een diep bord. Verkruimel wat geitenkaas over de pasta, en eventueel extra platte peterselie. Eet smakelijk!
Geef een reactie