Romige maïssoep

(3)

Heerlijk geurende vegetarische romige maïssoep. Eigenlijk heel makkelijk om te maken, recept voor 4 personen. Klaar in 25 minuten tijd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige maïssoep

Ingrediënten


  • 3 tenen knoflook
  • Bosje bladselderij
  • 3 lenteuitjes
  • 300 gram zoete maïs
  • 1 rode peper
  • Olijfolie
  • Zout
  • 500 ml kokosmelk
  • 500 ml water
  • 2 grote zoete aardappelen, of 4 kleinere
  • 1 groene paprika
  • 4 kleine naanbroden

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • Grote pan
  • Dunschiller
  • Klein vergiet
  • Oven

Romige maïssoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-maissoep


Voorbereiding – 10 minuten

Was het bosje bladselderij, de groene paprika en lenteuitjes. Giet de zoete maïs af met behulp van een klein vergiet en was schoon met koud stromend water.

Plet de teentjes knoflook en snijd in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de rode peper (eventueel met zaadlijsten) in kleine stukjes. Schil de zoete aardappels met behulp van een dunschiller.

Snijd de zoete aardappels dan doormidden met een koksmes, dan over de lengte en over de breedte om kleine zoete aardappelblokjes te maken.

Maak de aardappelblokjes niet te groot, anders zal de kooktijd veel langer zijn. Snijd ook de groene paprika in kleine blokjes. 

Romige maïssoep
Romige maïssoep

De romige maïssoep afmaken – 15 minuten

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg direct de stukjes knoflook en rode peper toe. Fruit 2 minuten lang aan, voeg dan de gewassen maïs toe.

Bak 2 minuten mee. Giet dan een halve liter water en een halve liter kokosmelk toe. Roer goed door elkaar, stel het vuur in op middel-laag.

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Maak de naan broodjes een beetje nat en verwarm deze 5 minuten lang in een voorverwarmde oven.

Voeg na 5 minuten de zoete aardappelblokjes en groene paprika toe. Snijd het bosje bladselderij in grove stukken en voeg in zijn geheel toe aan de soep.

Breng de maïssoep op smaak met zout. Snijd de lenteuitjes in kleine (schuine) stukken, garneer daarmee de romige maïssoep.

Haal de naanbroden uit de oven en snijd in dunne reepjes. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 17-11-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Romige maïssoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.