Snelle en gemakkelijke romige komkommersalade bevat verse dille en bieslook. Recept voor twee personen, klaar in minder dan 10 minuten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-komkommersalade
Was de komkommer onder stromend water. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kunt eventueel een mandoline gebruiken om evenredige plakjes komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.
Je kunt de komkommer ook prima met een koksmes in dunne plakken snijden. Pers het sap van een halve citroen in een kom. Snijd een handvol dille en bieslook zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de kom.
Mix deze samen met 125 ml zure room samen en breng op smaak met peper en zout.
Voeg de schijfjes komkommer toe aan de kom en meng goed. Plaats in de koelkast voor tenminste een half uur om de smaken goed te laten vermengen met de komkommer.
Dit bijgerecht kun je een dag van tevoren maken, smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Waarmee kan ik zure room vervangen?
Om de komkommersalade romig te maken kun je in plaats van zure room ook kwark, crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.
Hoe krijg ik de plakjes komkommer zo dun mogelijk?
Mocht je geen gebruik willen maken van een koksmes dan kun je voor vrij goedkoop in de meeste supermarkten ook een komkommerschaaf (of mandoline) kopen. Hiermee snijd je altijd evenredig dunne plakjes.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.