Romige komkommersalade

(32)

Snelle en gemakkelijke romige komkommersalade bevat verse dille en bieslook. Recept voor twee personen, klaar in minder dan 10 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten
Romige komkommersalade

Ingrediënten


  • Klein bosje verse dille
  • Klein bosje bieslook
  • 1/2 citroen
  • 1 komkommer
  • 125 gram zure room
  • Zout en peper naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes + snijplank
  • Kom
  • Mandoline (optioneel)
  • Garde

Romige komkommersalade Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-komkommersalade


Bereiden van de romige komkommersalade -- 10 minuten

Was de komkommer onder stromend water. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Je kunt eventueel een mandoline gebruiken om evenredige plakjes komkommer te snijden, maar dit hoeft niet.

Je kunt de komkommer ook prima met een koksmes in dunne plakken snijden. Pers het sap van een halve citroen in een kom. Snijd een handvol dille en bieslook zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de kom.

Mix deze samen met 125 ml zure room samen en breng op smaak met peper en zout. 

Komkommersalade
Komkommersalade

Voeg de schijfjes komkommer toe aan de kom en meng goed. Plaats in de koelkast voor tenminste een half uur om de smaken goed te laten vermengen met de komkommer.

Dit bijgerecht kun je een dag van tevoren maken, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-03-2016, dit recept is voor 2 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
32 stemmen

Romige komkommersalade: Veel gestelde vragen

Waarmee kan ik zure room vervangen?

Om de komkommersalade romig te maken kun je in plaats van zure room ook kwark, crème fraîche of Griekse yoghurt gebruiken.

Hoe krijg ik de plakjes komkommer zo dun mogelijk?

Mocht je geen gebruik willen maken van een koksmes dan kun je voor vrij goedkoop in de meeste supermarkten ook een komkommerschaaf (of mandoline) kopen. Hiermee snijd je altijd evenredig dunne plakjes.

2 reacties op Romige komkommersalade

Ria | liefdevoorbakken.nl plaatste op 13-05-2016 om 10:42:42
Deze ga ik morgen maken, lijkt me lekker als bijgerechtje bij mijn verjaardagsbuffet!
Ohmydish plaatste op 13-05-2016 om 11:07:30
Hallo Ria, wat leuk! Wij vinden deze komkommersalade heerlijk fris, en erg geschikt om ergens bij te serveren. Smakelijk alvast en een fijne verjaardag :)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.