Deze romige kip met zongedroogde tomaat in een ontzettend lekkere saus met wijn en verse kruiden is een echte aanrader.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-08-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-kip-met-zongedroogde-tomaat
Pel de knoflooktenen en snijd deze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten fijn en bewaar de olie.
Verwijder eventueel overtollig vet en spieren van de kipfilets en bestrooi de kip met peper en zout.
Verhit een beetje olie van de zongedroogde tomaten in een grote bakpan. Bak de kipfilets in de olie tot ze aan beide kanten mooi goudbruin zijn.
Verplaats de kipfilets dan naar een bord en bak de fijngesneden knoflook samen met de takjes tijm en rozemarijn enkele minuten in de olie. Blus af met witte wijn, roer de zongedroogde tomaten erdoor en laat dit enkele minuten zachtjes koken.
Roer de crème fraîche erdoor er laat het nog enkele minuten zachtjes koken. Roer dan ook een klontje boter samen met de geraspte kaas erdoor.
Leg de kipfilets terug in de saus en verwarm tot de saus mooi is ingedikt en de kipfilets gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en verwijder de takjes tijm en rozemarijn.
Serveer met verse basilicum, pasta en een simpele salade. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-09-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-08-2023
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.