Romige citroenrisotto met scampi's

(5)

Deze romige citroenrisotto met scampi's kan wat ons betreft het hele jaar door, want het is zó lekker. Heerlijk met knoflook garnalen, mascarpone en natuurlijk citroen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige citroenrisotto met scampi's

Ingrediënten


  • ongeveer 300 gram risotto rijst
  • 2 citroenen
  • ongeveer 100 ml droge witte wijn
  • 1 sjalot of ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram mascarpone
  • ongeveer 700 ml groentebouillon
  • ongeveer 200 gram scampi's
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: verse bieslook

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel
  • middelgrote bakpan

Romige citroenrisotto met scampi's Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-citroenrisotto-met-scampis


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd de ui fijn en de knoflook door de helft. Ontdooi de scampi's en pel ze indien nodig.

Rasp de schil van 1 citroen fijn, van de andere citroen rasp je de schil grof en pers het sap uit 1 citroen en zet opzij. Verwarm de groentebouillon en snijd de bieslook eventueel alvast fijn. 

Romige citroenrisotto met scampi’s
Romige citroenrisotto met scampi’s

Romige citroenrisotto met scampi's afmaken – 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak dit enkele minuten, tot de rijst glazig begint te worden.

Schenk de witte wijn erbij en je zodra deze volledig is opgenomen door de rijst voeg je een beetje bouillon toe. Voeg steeds nieuwe bouillon toe zodra deze volledig is opgenomen en voeg niet teveel tegelijk toe.

Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna helemaal gaar is, het kan zijn dat je niet alle bouillon hoeft te gebruiken. Verwarm ondertussen olijfolie in de middelgrote pan en voeg de door midden gesneden knoflook erbij.

Laat dit op laag vuur enkele minuten zachtjes koken zodat de olie de knoflooksmaak volledig heeft opgenomen. Verwijder de knoflooktenen en bak hierin de scampi's enkele minuten en breng ze dan op smaak met peper en zout.

Roer de mascarpone, fijne citroen rasp en citroensap door de risotto en breng op smaak met peper en zout. Serveer met gebakken knoflook scampi's, de grove citroen rasp en bieslook, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 02-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-01-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Romige citroenrisotto met scampi's

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.