Romige champignonsoep

(34)

Romige champignonsoep gemaakt van een champignonmix. Perfect voor een koude dag. Recept voor 4 personen, klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten
Romige champignonsoep

Ingrediënten


  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram gemengde champignons
  • 1.2 liter kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • Peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Grote pan
  • Snijplank
  • Keukenpapier

Romige champignonsoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Soep recepten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-champignonsoep


Voorbereiding – 5 minuten

Gebruik gemengde champignons zoals bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons, eekhoorntjesbrood en witte champignons.

Maak de champignons schoon met behulp van een champignonborstel of een vel keukenpapier en snijd in plakjes. 

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Romige champignonsoep
Romige champignonsoep

De romige champignonsoep afmaken – 15 minuten

Verhit een klontje boter in de grote pan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de bloem toe en maak een roux. 

Voeg kippenbouillon toe samen met de champignons en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodra de soep kookt.

Voeg slagroom, peper en zout naar smaak toe. Serveer bijvoorbeeld met een stuk brood, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-08-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 01-02-2024


Waardeer dit recept!
34 stemmen

3 reacties op Romige champignonsoep

Els plaatste op 24-04-2017 om 09:16:29
Kunt uw de recepten printvriendelijk maken.
Ohmydish plaatste op 24-04-2017 om 09:17:43
Hallo Els, wij zullen er naar kijken !
Ohmydish plaatste op 01-05-2017 om 12:42:15
Hallo Els, wij hebben de site aangepast en de recepten zijn printvriendelijk gemaakt.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.