Romige champignon pasta met chipolataworstjes

(4)

Stevige en heerlijk romige champignon pasta met chipolataworstjes, room en kaas. Recept voor 6 personen, klaar in 35 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten
Romige champignon pasta met chipolataworstjes

Ingrediënten


  • 4 - 5 chipolataworstjes
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1/2 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eieren
  • Ongeveer 300 ml slagroom
  • 2 flinke handen vol geraspte kaas (Gouda)
  • 12 grote witte champignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 - 3 lenteuitjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 300 gram tagliatelle pasta, of andere pasta naar keuze

Kookgerei nodig


  • Koksmes + snijplank
  • Grote pan
  • Vergiet
  • Kleine bakpan
  • Kleine kom om eigeel in te doen

Romige champignon pasta met chipolataworstjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-champignon-pasta-met-chipolataworstjes


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de lenteuitjes schoon en snijd deze in dunne plakjes. Herhaal deze stap voor de grote witte champignons. Snijd de gele paprika en een halve aubergine in kleine blokjes.

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze zo fijn mogelijk. Haal het eigeel uit 2 eieren en doe deze in een klein kommetje. Je kunt het eiwit bewaren om er een ander recept mee te maken, zoals een toetje. 

Vul de grote pan met water en breng dit aan de kook. Kook de pasta al dente en giet de pasta af zodra deze klaar is, meng er dan wat olijfolie door om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken. 

De pasta mag best afkoelen, deze zal opnieuw verhit worden door middel van de pastasaus. 

Romige champignon pasta met chipolataworstjes
Romige champignon pasta met chipolataworstjes

De romige champignon pasta met chipolataworstjes afmaken -- 20 minuten

Maak nu de romige pastasaus. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de grote bakpan en bak hierin de chipolataworstjes in 5 - 7 minuten gaar. 

Haal de worstjes uit de pan, maar laat het vet in de pan zitten. Voeg dan de ui en knoflook toe aan de pan. Fruit deze een minuut of 2 aan, voeg dan de aubergine en gesneden lenteui toe. Bak deze 2 minuten mee, en voeg dan de witte champignons toe samen met 300 ml slagroom. 

Voeg 2 takjes tijm en rozemarijn toe voor de smaak. Bak de pastasaus 5+ minuten door. Zodra de champignons flink geslonken zijn, voeg dan 2 flinke handen vol met kaas toe. Meng er dan ook het eigeel doorheen. 

Voeg dan de pasta toe en meng alles goed door elkaar. Voeg de gebakken chipolataworstjes toe en verhit alles nog een laatste keer. Serveer de pasta direct, met eventueel wat extra kaas erbij. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-12-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-06-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Romige champignon pasta met chipolataworstjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.