Romige aspergesoep

(25)

Deze romige aspergesoep is licht en zeer smaakvol. Gemaakt zonder pakjes, klaar in ongeveer een uurtje tijd. Een super romige soep met een volle asperge smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch
Romige aspergesoep

Ingrediënten


  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 10 witte asperges
  • 2.2 liter water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 600 ml room
  • Peper en zout naar smaak
  • Peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • Dunschiller of aardappelschilmesje
  • Snijplank
  • Koksmes
  • 2 grote pannen
  • Handmixer of staafmixer (of klop de slagroom op met een garde)
  • Blender

Romige aspergesoep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 10 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-aspergesoep


Voorbereiding – 45 minuten

Schil de witte asperges. Voel met je vinger om te zien of je niets gemist hebt, dit is belangrijk aangezien een arspergeschil erg draderig kan zijn. Snijd ongeveer 2 cm vanaf de onderkant af, en plaats de asperges in een bak met koud water om te voorkomen dat ze gaan verkleuren. 

Plaats de afgesneden aspergestukjes samen met de schillen in een grote pan. Vul de grote pan met water en voeg een klontje boter en wat zout toe om het water smaak te geven. Gaar 20 tot 30 minuten lang op laag vuur. Snijd in de tussentijd de peterselie fijn. 

Giet dan het water af (in een andere pan) en gooi de overgebleven schillen en stukjes asperge weg. Kook de gesneden asperges in het water in 10 tot 15 minuten gaar.

Je kunt merken of de asperges gaar zijn door deze voorzichtig te buigen. Haal de gekookte asperges dan uit het water, snijd de kopjes eraf en zet aan de kant. 

Romige aspergesoep
Romige aspergesoep

De romige aspergesoep afmaken – 10 minuten

Smelt boter in een grote pan om een roux te maken. Een roux is een bindmiddel gemaakt van boter en bloem. Voeg de bloem toe aan de boter zodra deze geheel gesmolten is. Blijf het mengsel dan goed roeren, bak een aantal minuten tot de 'bloem smaak' weg is. 

Voeg dan beetje bij beetje het water toe waar de asperges in gekookt zijn. Breng dit aan de kook en voeg de kipbouillonblokjes toe, samen met de asperges (niet de kopjes!). 

Pureer de soep glad met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom tot deze ongeveer de dikte van yoghurt heeft. 

Roer dit voorzichtig door de aspergesoep heen. Verdeel de aspergekopjes over de kommen en garneer met fijngesneden peterselie. Ook lekker met stukjes ei en ham of gerookte zalm. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-05-2015, dit recept is voor 10 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-02-2024


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Romige aspergesoep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.