Romige appel muffins

(59)

Heerlijk geurende romige appel muffins gemaakt van o.a. Griekse yoghurt, appels, suiker en vanille. Recept voor 12 romige appel muffins.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks
Romige appel muffins

Ingrediënten


  • 3 stevige appels
  • 250 gram bloem
  • 1/2 citroen
  • 1 ei
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 125 gram suiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • Poedersuiker

Kookgerei nodig


  • Muffin bakvorm
  • Oven
  • Koksmes
  • 2 grote kommen
  • Snijplank
  • Siliconen kwast
  • 2 grote lepels
  • Dunschiller of schilmesje

Romige appel muffins Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 55 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Hapjes en snacks

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/romige-appel-muffins


Voorbereiding -- 10 minuten

Verhit de oven voor tot een temperatuur van 170 graden celsius. Was de appels en schil deze met behulp van een dunschiller of schilmesje. Snijd het klokhuis eruit en snijd de appels in zo klein mogelijke blokjes.

Pers wat sap van een halve citroen over de appelstukjes om te voorkomen dat deze bruin worden. Meng de bloem met de suiker, vanille suiker en bakpoeder in 1 van de grote kommen.

Meng het ei samen met de zonnebloemolie, Griekse yoghurt en blokjes appel in de 2e kom. Combineer daarna het appel mengsel met het meel mengsel met behulp van een siliconen spatel.

Je kunt dit ook met je handen mengen, maar let wel op dat het beslag erg plakkerig is! 

Romige appel muffins
Romige appel muffins

De romige appel muffins afbakken -- 45 minuten

Giet het beslag in de muffin bakvorm en bak de romige appel muffins in 45 minuten gaar. Controleer of de muffins gaar zijn door er met een houten prikkertje in te prikken.

Blijft er niets achter op het prikkertje? Dan zijn de muffins klaar. Lekker met flink wat poedersuiker, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 12-07-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 55 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-08-2023


Waardeer dit recept!
59 stemmen

15 reacties op Romige appel muffins

Chantal plaatste op 02-08-2016 om 19:17:02
Zien er heerlijk uit! Zou het ook lukken in een 20 cm bakvorm? Of zal hij dan niet gaar worden aan de binnenkant?
Ohmydish plaatste op 02-08-2016 om 19:23:34
Hallo Chantal, dit hebben wij niet uitgeprobeerd maar dit moet te doen zijn. Probeer het met een 20 cm bakvorm en dek deze af na 45 minuten met aluminiumfolie. Bak de taart dan verder totdat deze gaar is. Prik er met een houten spies in het midden in om te zien of de muffin-taart gaar is. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat!
Astrid plaatste op 21-09-2016 om 15:02:18

Hoi, volgens mij ben je de bakpoeder vergeten te vermelden in het lijstje met de ingrediënten. Ik gok en hoop dat het voldoende is, ( want ik wil NU beginnen :), een half zakje......

Ohmydish plaatste op 21-09-2016 om 15:41:08

Hoi Astrid, je hebt helemaal gelijk, oeps! Een half zakje inderdaad, veel bakplezier! :)

Benny plaatste op 21-04-2017 om 13:17:53

Hallo Vandaag de appelmuffins gemaakt super lekker Zou het ook mogen voor de appeltjes even op tebakken in wat boter en wat kaneel? En dan aan het beslag toevoegen?

Ohmydish plaatste op 21-04-2017 om 14:40:42
Hoi Benny, dankjewel! Fijn dat ze lekker zijn :) Dat zou zeker moeten kunnen. Bak ze dan wel maar heel kort, anders zullen ze veel te gaar worden zodat het meer een soort 'moes' zal worden na het bakken in de oven. Veel bakplezier!
Sakia plaatste op 15-06-2017 om 15:36:05

Dag Astrid,

Het zag er een heerlijk bakrecept uit dus heb ik het in de week geprobeerd. Ze waren helemaal niet lekker en zagen er ook niet zo goed uit als de jouwe....ik was zo teleurgesteld. ...wat heb ik verkeerd gedaan?heb mij echt gewon aan u recept gehouden hoor.ze waren heel gewooneerlijk, helemaal niet romig of smakelijk. Heb er een foto van getrokken maar die kan ik hier helaas niet delen op een of andere manier.

Grtjs sakia

Ohmydish plaatste op 15-06-2017 om 17:03:51

Hoi Sakia, mijn naam is Véronique, maar dat geeft niet :) Als ze niet romig zijn, dan heb je waarschijnlijk een ingrediënt weggelaten. Met Griekse yoghurt in het beslag, is het namelijk moeilijk om juist niet romig te zijn. Met de informatie die je me hebt gegeven kan ik je helaas niet vertellen wat je verkeerd hebt gedaan. Je kan de foto mailen naar veronique@ohmydish.nl Dan kan ik zo misschien met je meedenken wat er mis is gegaan bij je. Groetjes Véronique

Rebecca walhout plaatste op 27-09-2017 om 18:09:44

Ziet er lekker uit ;) Ik wil ze graag proberen. maar kan je ze ook invrieven?

Ohmydish plaatste op 28-09-2017 om 07:40:42
Hallo Rebecca, dankje! Deze muffins kun je invriezen. Als je ze daarna langzaam laat ontdooien en eventueel nog even in de oven zet, smaken ze bijna weer alsof ze net gebakken zijn :) Groetjes
Elle plaatste op 14-04-2020 om 17:56:37
Kun je ook gewone yoghurt gebruiken ipv Griekse yoghurt?
Ohmydish plaatste op 14-04-2020 om 18:11:52
Hoi Elle, Griekse yoghurt is dikker dan gewone yoghurt dus ik denk dat je de gewone yoghurt dan het beste eerst kunt laten uitlekken. Dan wordt deze dikker omdat het vocht er grotendeels uit zal lopen, want anders zal het beslag voor de muffins te dun worden. Dit kun je doen door een zeef op een kom te zetten en leg hier dan een schone theedoek in. Giet daar de yoghurt in en laat deze zo uitlekken, dit hoeft niet ontzettend lang want het hoeft niet zo dik als hangop te worden. Fijne avond, groetjes Véronique
Renate plaatste op 04-06-2020 om 17:15:32
Mijn muffins blijven heel nat van binnen heb ze in gesneden en met aluminium folie afgedekt. Werd wel iets beter na 1,5 uur in de oven maar nog steeds erg vochtig. Wat zou de reden kunnen zijn.
Ohmydish plaatste op 04-06-2020 om 20:24:39
Hoi Renate, wat vervelend dat je muffins nat blijven. Als je muffins gaat afdekken zal het vocht juist binnenin blijven. Als ze na 1,5 uur in de oven nog steeds niet gaar zijn zou ik je aanraden met een thermometer je oven te controleren of de ingestelde temperatuur klopt. Als ze wel gaar zijn maar juist nat door de appels, dan zou dat eventueel te maken kunnen hebben met de soort appels die je hebt gebruikt. Maar dat zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen. Groetjes
Renate plaatste op 04-06-2020 om 23:52:45
Dankjewel voor je snelle reactie ik ga ermee aan de slag

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.