Roergebakken biefstuk met noedels en groenten met een authentieke wok smaak! Klaar in 20 minuten en 45 minuten wachttijd. Recept voor 2 personen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roergebakken-biefstuk-met-noedels-en-groenten
Tip: Zet het vuur op de hoogste stand als je gaat wokken. Het bereiden van een echte wok-maaltijd is optimaal met een zo heet mogelijke wok. Gebruik een houten pollepel om alle ingrediënten om te roeren mocht (nog) niet comfortabel zijn met het omschudden.
Meng de stukken biefstuk samen met 1 theelepel maïsmeel, een eetlepel sojasaus en een halve eetlepel zonnebloemolie in een kom. Dek dit af met huishoudfolie en plaats deze 45 minuten lang in de koelkast om te marineren.
Voeg nog een eetlepel zonnebloemolie toe aan de wok. Voeg dan 3 dunne plakken gember toe aan de wok. De smaken van de gember zullen in de olie trekken. Voeg de lenteuitjes na 15 - 20 seconden toe.
Verdeel de noedels in de wok en roerbak deze mee, totdat alle noedels bedekt zijn met de olie. Voeg dan 4 eetlepels shaoxing wijn (rijstwijn) toe. Daarna 1 theelepel sesamolie, 3 eetlepels sojasaus, suiker en zout&peper naar smaak. Wok dit alles 10 minuten lang, of totdat de noedels gaar zijn. De tijd die nodig is om alles te wokken kan langer zijn als je gebruik maakt van gedroogde noedels in plaats van verse noedels.
Serveer direct. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 28-10-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 1 uur 5 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 21-10-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.