Roerei met zwarte olijven

(5)

Dit roerei met zwarte olijven ziet er extra feestelijk uit tijdens het paas ontbijt. Een roerei is snel gemaakt en is niet moeilijk. Je kunt de zwarte olijven ook vervangen door truffel tapenade.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2024

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt
Roerei met zwarte olijven

Ingrediënten


  • 6 grote eieren
  • klontje boter
  • scheut room
  • 2 eetlepels zwarte olijven tapenade (of pureer zelf zwarte olijven)
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • klein mesje
  • 2 middelgrote kommen
  • grote bakpan
  • schone theedoek
  • siliconen spatel

Roerei met zwarte olijven Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Ontbijt

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roerei-met-zwarte-olijven


Voorbereiding – 5 minuten

Breek de bovenkant van de grote eieren voorzichtig weg, dit kun je het beste met een klein mesje doen. Doe de eieren in een middelgrote kom met peper en zout en klop deze los.

Maak de eierschalen voorzichtig schoon onder stromend water en zet ze op z'n kop op een schone theedoek om ze te laten drogen. 

Roerei met zwarte olijven
Roerei met zwarte olijven

Roerei met zwarte olijven afmaken – 10 minuten

Verhit een klont boter in een grote bakpan en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Roer de eieren voorzichtig met een spatel door. Roer vooral langs de randen om te zorgen dat de eieren niet aan de pan blijven plakken.

Als de eieren net gestold zijn, maar niet te gaar zijn, verplaats je deze naar een schone kom. Zo stop je meteen het garings-proces. Roer er meteen een klein scheutje room en de olijven tapenade doorheen.

Verdeel het roerei over de eierschalen en serveer direct. De gevulde eierschalen blijven goed staan in een eierdopje of gebruik een handvol grof zeezout. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-03-2018, dit recept is voor 6 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-03-2024


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Roerei met zwarte olijven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.