Ingrediënten
- 6 grote eieren
- klontje boter
- scheut room
- 2 eetlepels zwarte olijven tapenade (of pureer zelf zwarte olijven)
- peper en zout naar smaak

Kookgerei
- klein mesje
- 2 middelgrote kommen
- grote bakpan
- schone theedoek
- siliconen spatel
Voorbereiding — 5 minuten
Breek de bovenkant van de grote eieren voorzichtig weg, dit kun je het beste met een klein mesje doen. Doe de eieren in een middelgrote kom met peper en zout en klop deze los. Maak de eierschalen voorzichtig schoon onder stromend water en zet ze op z’n kop op een schone theedoek om ze te laten drogen.

Roerei met zwarte olijven afmaken — 10 minuten
Verhit een klont boter in een grote bakpan en voeg hier de losgeklopte eieren aan toe. Roer de eieren voorzichtig met een spatel door. Roer vooral langs de randen om te zorgen dat de eieren niet aan de pan blijven plakken. Als de eieren net gestold zijn, maar niet te gaar zijn, verplaats je deze naar een schone kom. Zo stop je meteen het garingsproces. Roer er meteen een klein scheutje room en de olijven tapenade doorheen. Verdeel het roerei over de eierschalen en serveer direct.
De gevulde eierschalen blijven goed staan in een eierdopje of gebruik een handvol grof zeezout. Smakelijk!

Geef een reactie