Rode kool soep

(12)

Heb je ooit al eens rode kool soep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch
Rode kool soep

Ingrediënten


  • Halve rode kool
  • 1 sjalot
  • 1 grote knoflookteen
  • 1 liter groentebouillon
  • Halve theelepel gemberpoeder
  • 4 tot 5 piment
  • 1 theelepel gembersiroop
  • Zout en peper naar smaak
  • Room ter garnering

Kookgerei nodig


  • Snijplank en koksmes
  • Grote pan
  • Blender of staafmixer
  • Theehouder voor losse thee

Rode kool soep Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-kool-soep


Voorbereiding – 10 minuten

Snijd de harde kern uit de rode kool en snijd de kool in kleinere stukken. Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze ook in stukken. Dit hoeft niet heel precies, aangezien de blender alles glad gaat maken.

Als je gebruik maakt van hele piment dan plet je de piment en doe je deze in de theehouder voor losse thee. Op deze manier is het makkelijker om de piment uit de soep te halen voordat je deze gaat pureren. 

Zelf rode kool soep maken
Zelf rode kool soep maken

De rodekoolsoep afmaken – 20 minuten

Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook. Voeg nu de gesneden rode kool toe en bak deze 5 minuten lang mee op middelhoog vuur.

Voeg in de laatste minuut het gemberpoeder toe. Giet dan de groentebouillon in de grote pan en voeg dan de theehouder voor losse thee toe met daar de piment erin. Breng aan de kook.

Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en laat 15 minuten lang pruttelen. Haal dan de theehouder voor losse thee uit de pan en gebruik een blender of staafmixer om alles tot een gladde soep te pureren.

Proef, en breng op smaak met zout, peper en gembersiroop. Serveer met een klein beetje room in elke kom. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-11-2015, dit recept is voor 6 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
12 stemmen

0 reacties op Rode kool soep

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.