Heb je ooit al eens rodekoolsoep geprobeerd? Dit zal jou en je gasten enorm verassen! Met een mooie paarse kleur, heerlijke smaak is het een geweldige soep!
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rodekoolsoep
Snijd de harde kern uit de rode kool en snijd de kool in kleinere stukken. Pel de sjalot en knoflookteen en snijd deze ook in stukken. Dit hoeft niet heel precies, aangezien de blender alles glad gaat maken.
Als je gebruik maakt van hele piment dan plet je de piment en doe je deze in de theehouder voor losse thee. Op deze manier is het makkelijker om de piment uit de soep te halen voordat je deze gaat pureren.
Verhit olijfolie in een grote pan en fruit hierin de gesneden sjalot en knoflook. Voeg nu de gesneden rode kool toe en bak deze 5 minuten lang mee op middelhoog vuur.
Voeg in de laatste minuut het gemberpoeder toe. Giet dan de groentebouillon in de grote pan en voeg dan de theehouder voor losse thee toe met daar de piment erin. Breng aan de kook.
Zet het vuur lager zodra de bouillon gaat koken en laat 15 minuten lang pruttelen. Haal dan de theehouder voor losse thee uit de pan en gebruik een blender of staafmixer om alles tot een gladde soep te pureren.
Proef, en breng op smaak met zout, peper en gembersiroop. Serveer met een klein beetje room in elke kom. Eet smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.