Rode zuurkoolstamppot

(5)

Deze rode zuurkoolstamppot kan het hele jaar gegeten worden door de frisse en knapperige zuurkool en appel. Extra lekker met een vleugje mosterd.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-06-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rode zuurkoolstamppot

Ingrediënten


  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 400 gram rode zuurkool
  • 2 appels
  • 150 gram gerookte spekjes
  • 1 flinke theelepel mosterd (of meer als je minder pittige mosterd gebruikt)
  • een flinke klont roomboter
  • een flinke scheut melk
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • dunschiller
  • grote pan
  • vergiet
  • aardappelstamper
  • middelgrote bakpan
  • snijplank & koksmes
  • houten lepel

Rode zuurkoolstamppot Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-zuurkoolstamppot


Voorbereiding – 25 minuten

Schil de aardappels en snijd in grove stukken. Kook de aardappels gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Giet de zuurkool af om het vocht uit de verpakking te verwijderen. Je kunt ervoor kiezen om de zuurkool na 10 minuten toe te voegen om deze mee te koken.

De rode zuurkool is zachter van smaak en voor deze frissere zuurkoolstamppot soort is het niet meekoken lekkerder en frisser. 

Rode zuurkoolstamppot
Rode zuurkoolstamppot

De rode zuurkoolstamppot afmaken – 15 minuten

Bak de spekjes mooi krokant in een middelgrote bakpan. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in niet al te grote of kleine blokjes.

Giet de aardappels en eventueel de zuurkool af in het vergiet, plaats deze dan terug in de grote pan en stamp deze met de stamper. Maak de zuurkoolstamppot smeuïg met een flinke klont roomboter en een flinke scheut melk.

Je kunt zoveel of zo weinig toevoegen als je zelf wilt. Roer de spekjes en appel stukjes erdoorheen en breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Wees voorzichtig met het zout, want de spekjes zijn ook al zout. Serveer eventueel met meer mosterd of piccalilly en bijvoorbeeld rookworst, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-05-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 14-06-2023


Waardeer dit recept!
5 stemmen

0 reacties op Rode zuurkoolstamppot

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.