Rode rijstsalade met sinaasappel

(1)

Een frisse, vullende en vegetarische rode rijstsalade met sinaasappel. Heerlijk als lunch maar ook als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2021

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Rode rijstsalade met sinaasappel

Ingrediënten


  • ongeveer 50 gram ongekookte rode rijst
  • 2 sinaasappels
  • 1 bosui
  • 6 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel munt, vers of gedroogd
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handje verschillende pitten en zaden (bijv. zonnebloem, pompoen en pijnboompitten)

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • houten lepel
  • vergiet
  • snijplank & koksmes
  • middelgrote kom
  • kleine kom

Rode rijstsalade met sinaasappel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-rijstsalade-met-sinaasappel


Voorbereiding -- 25 minuten + wachttijd

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijst gaar in ongeveer 20 minuten, de rode rijst zal iets langer duren dan de witte rijst die je waarschijnlijk gewend bent. 

Giet de rijst af en laat deze vervolgens volledig afkoelen. 

Rode rijstsalade met sinaasappel
Rode rijstsalade met sinaasappel

Rode rijstsalade met sinaasappel afmaken -- 10 minuten

Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen. Snijd eerst de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens van boven naar beneden de rest van de schil en zoveel mogelijk wit weg.

Snijd vervolgens de partjes tussen de vliesjes weg en voeg de partjes toe aan de middelgrote kom. Knijp het sap in de kleine kom en voeg de yoghurt toe samen met de munt.

Voeg een scheutje olijfolie toe aan de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Maak de bosui schoon en snijd deze in fijne ringetjes. Meng deze dan samen met de koude rijst door de sinaasappelpartjes.

Voeg de yoghurtdressing en de pitjes toe aan de rijst en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-01-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 03-10-2021


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Rode rijstsalade met sinaasappel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.