Brood van rode linzen en geroosterde paprika

(9)

Een brood van rode linzen en geroosterde paprika is een kruidig Indiaas bijgerecht. Heerlijk bij bijvoorbeeld een bonenschotel. Klaar binnen een uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-05-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten
Brood van rode linzen en geroosterde paprika

Ingrediënten


  • 125 gram rode linzen
  • ongeveer 4 geroosterde rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • paar takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 gram kikkererwtenmeel
  • 2 eetlepels maizena
  • peper en zout naar smaak
  • zonnebloemolie om in te vetten

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • zeef
  • food processor
  • grote kom
  • siliconen spatel
  • siliconen kwast
  • gietijzeren pan (ovenbestendig) maar een spring vorm kan eventueel ook

Brood van rode linzen en geroosterde paprika Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 6 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/brood-van-rode-linzen-en-geroosterde-paprika


Voorbereiding – 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin de rode linzen voor ongeveer 10 minuten. 

Pel ondertussen de ui en knoflooktenen. Giet de linzen af en voeg ze samen met de geroosterde paprika's (zonder vel), ui, knoflook, peterselie (zonder stelen), citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn toe aan de food processor. 

Pureer dit tot het zo glad mogelijk is. Breng op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet de pan in met zonnebloemolie. 

Brood van rode linzen en geroosterde paprika
Brood van rode linzen en geroosterde paprika

Brood van rode linzen en geroosterde paprika afmaken – 40 minuten

Schep het mengsel in de grote kom en roer er beetje bij beetje het kikkererwtenmeel en maizena aan toe. Roer dit goed door, er mogen geen klontjes in zitten. 

Verdeel het mengsel gelijkmatig in de pan en strijk de bovenkant glad. Bak het brood dan af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten, afhankelijk van je oven. Laat het brood een beetje afkoelen voor je het gaat snijden, geniet ervan!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 20-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 18-05-2023


Waardeer dit recept!
9 stemmen

4 reacties op Brood van rode linzen en geroosterde paprika

Klaas plaatste op 12-12-2018 om 10:03:08

Wwhhaatt! Ik heb nog nooit van dit recept gehoord, toen ik dit zag ben ik het gelijk gaan maken. En het is echt super lekker. Dankjewel voor het delen, dit ga ik vaker maken!

Ohmydish plaatste op 12-12-2018 om 11:19:44
Dankjewel voor je leuke bericht Klaas! Blij dat het gesmaakt heeft, fijne dag nog :)
Petra plaatste op 16-02-2020 om 22:39:53
Het gerecht was verrukkelijk!

Zou men ook bakpoeder kunnen gebruiken? Of werkt dat juist averechts met linzen en kikkererwten?

Ohmydish plaatste op 17-02-2020 om 08:47:49

Dankje Petra! Bakpoeder zal niet averechts werken met linzen en kikkererwten. De maizena dient om het geheel te binden en bakpoeder maakt een beslag/deeg juist luchtiger omdat het helpt om te rijzen. De functie is dus iets anders, dus echt 1 op 1 vervangen is het niet. Groetjes en een fijne dag :-)

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.