Rode bietensalade met vijgen

(2)

Op zoek naar een snelle en lekkere salade? Maak eens een rode bietensalade met vijgen en rode port dressing. Klaar in 20 minuten.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2022

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch
Rode bietensalade met vijgen

Ingrediënten


  • 50 ml balsamicoazijn
  • 100 ml rode port
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 3 vijgen
  • Gemengde sla
  • Fijn zout
  • Pijnboompitjes
  • Cherry tomaten

Kookgerei nodig


  • Kleine sauspan + garde
  • Kleine bakpan
  • Koksmes en snijplank
  • Sladroger of schone keukendoek

Rode bietensalade met vijgen Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-bietensalade-met-vijgen


Voorbereiding – 15 minuten

De dressing voor deze salade zal een reductie zijn van rode port, balsamicoazijn en suiker. Deze is heel erg makkelijk te maken, voeg gewoon deze 3 ingrediënten toe aan een kleine sauspan en zet deze op laag vuur totdat de saus ingedikt is.

Dit proces duurt maximaal 15 minuten. Maak in de tussentijd de gemengde sla schoon en droog deze met een sladroger of schone keukendoek. gebruik een kleine bakpan om de pijnboompitjes kort te roosteren.

Je hoeft geen boter of olijfolie in de pan te doen, rooster de pijnboompitjes dus droog. Houdt deze wel in de gaten, aangezien pijnboompitjes heel erg snel kunnen aanbranden.

Voeg een klein beetje zout toe aan de pan en haal de geroosterde pijnboompitjes uit de pan. 

Rode bietensalade met vijgen
Rode bietensalade met vijgen

De rode bietensalade met vijgen afmaken – 5 minuten

Verdeel de gemengde salade over twee borden. Snijd de cherry tomaten doormidden en verdeel deze ook over de borden. Haal de takjes van de vijgen af, en snijd de vijgen (en rode bieten) daarna in parten

 Verdeel de vijgen, rode bieten en rode port dressing over de borden. Maak de rode bietensalade met vijgen af door er wat geroosterde pijnboompitjes overheen te verdelen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-11-2015, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 20-07-2022


Waardeer dit recept!
2 stemmen

0 reacties op Rode bietensalade met vijgen

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.