Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

(3)

Deze rode aardappelsalade met broccoli en kerrie is heerlijk als bijgerecht bij vlees of vis, bij de barbecue of serveer als lunch salade. Klaar binnen een half uur.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Ingrediënten


  • ongeveer 500 gram rode aardappels
  • 1/2e broccoli
  • 1 rode ui
  • 2 appels (bijv. Golden Delicious)
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels kerrie
  • flinke scheut zonnebloem- of andere neutrale olie
  • 3 eetlepels crème fraîche of zure room
  • peper en zout naar smaak
  • handvol croutons

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • vergiet
  • schuimspaan
  • schone theedoek
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • kleine kom
  • grote kom

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rode-aardappelsalade-met-broccoli-en-kerrie


Voorbereiding – 20 minuten

Vul een pan met water en zout en breng aan de kook. Was de rode aardappels goed, want we gaan ze met schil gebruiken.

Snijd de aardappels in grove plakken en kook deze gaar in ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de aardappelplakken.

Verdeel ondertussen de halve broccoli in niet al te grote roosjes. Haal de aardappels uit de pan, spreid ze uit op een schone theedoek om ze snel te laten afkoelen.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de broccoli roosjes beetgaar in enkele minuten. Exacte kooktijd is afhankelijk van de grootte van de roosjes.

Laat dan ook de broccoli afkoelen. Pel de rode ui en snijd deze in halve dunne ringen. 

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie
Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie afmaken – 10 minuten

Verwarm de zonnebloemolie kort en voeg hier de kerrie aan toe. Dit is belangrijk om de smaak en structuur van de kruiden te verbeteren. Laat de olie met kerrie dan volledig afkoelen.

Pers het sap uit de citroen en meng dit met crème fraîche, peper en zout. Voeg hier dan de kerrie-olie aan toe en roer samen tot een simpele dressing.

Meng de aardappels, broccoli en rode ui met de kerrie dressing. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne plakjes.

Meng als laatste de appels door de salade en maak af met croutons, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023


Waardeer dit recept!
3 stemmen

0 reacties op Rode aardappelsalade met broccoli en kerrie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.