Ohmydish.nl
Ohmydish.nl


Risotto met venkel, courgette en zalm

Een risotto met venkel, courgette en zalm die boordevol smaken zit. Zonder gebruik van room of kaas en daardoor perfect voor de lente en zomer.

Risotto met venkel, courgette en zalm
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Risotto met venkel, courgette en zalm

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • 1 sjalot of ui
  • 2 knoflooktenen
  • 100 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • optioneel: boter
  • 750 ml groentebouillon
  • 5 grote champignons
  • 1 venkel
  • 1 kleine courgette
  • optioneel: paar takjes peterselie
  • 4 zalmfilets
  • peper en zout naar smaak
Risotto met venkel, courgette en zalm
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • 2 grote bakpannen
  • houten lepel

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-venkel-courgette-en-zalm


Voorbereiding -- 15 minuten

Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder het groen, de harde kern en eventueel de buitenste bladeren van de venkel en snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Verwijder de uiteindes van de courgette en snijd ook deze in blokjes. Hak de peterselie fijn en verwarm de bouillon.

Risotto met venkel, courgette en zalm Risotto met venkel, courgette en zalm

Risotto met venkel, courgette en zalm afmaken -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflook enkele minuten. Voeg de risotto toe en bak deze enkele minuten, tot deze glazig is. Blus af met de witte wijn en zet het vuur iets lager, maar niet te laag. Schenk beetje bij beetje de groentebouillon erbij, voeg pas de volgende lepel toe zodra de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar genoeg is voordat je alle bouillon hebt gebruikt.

Verhit ondertussen olijfolie in een tweede grote bakpan en bak hier de champignons enkele minuten in. Voeg dan ook de venkel en courgette blokjes toe en bak deze nog ongeveer 10 minuten. Roer er een klontje boter doorheen en breng op smaak met peper en zout. Als de risotto rijst bijna gaar is, roer je de groenten er pas door. Als je dit meteen doet zal het geheel een prutje worden.

Veeg de tweede grote bakpan eventueel schoon met keukenpapier en voeg dan een nieuwe scheut olijfolie toe. Leg de zalmfilets op de huid in de pan, verwarm dan de pan op middelhoog vuur. Draai de zalm voorzichtig om na enkele minuten, door de zalm in de koude pan te leggen verwarmt deze geleidelijker.

Bestrooi de zalm met peper en zout en breng ook de risotto nogmaals op smaak. Zodra de rijst volledig gaar is en alle bouillon is opgenomen serveer je deze met de zalm bovenop. Garneer eventueel met verse peterselie. Smakelijk!

Volgend recept →
Zomerse witte bonensoep

Sinterklaas recepten

Wil je iets lekkers gaan maken voor Sinterklaas? Hier vind je lekkere recepten voor een leuke en gezellige Sinterklaas viering. Maak bijvoorbeeld je eigen pepernoten, kruidnoten, taaitaai of een heerlijke cheesecake. Met deze lekkere recepten gaat het zeker weten een gezellig en heerlijk avondje worden!