Rijstsalade met zalm en koolvis

(4)

Een snelle en makkelijke rijstsalade met zalm en koolvis. Te serveren als volledige avondmaaltijd of lunch. Met een sausje van o.a. sojasaus en gember.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten
Rijstsalade met zalm en koolvis

Ingrediënten


  • 1 zalmfilet (vers of diepvries)
  • 2 koolvis filets (vers of diepvries)
  • 1/4e komkommer
  • 1/4e Chinese kool
  • handvol cherry tomaatjes
  • handvol edamame boontjes
  • 100 gram rijst
  • 1,5 eetlepel sesamolie
  • 3 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • 1/2e eetlepel sambal oelek
  • eetlepel honing
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • 2 middelgrote kommen
  • lepel
  • middelgrote pan
  • vergiet
  • schuimspaan
  • rasp
  • grote bakpan

Rijstsalade met zalm en koolvis Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstsalade-met-zalm-en-koolvis


Voorbereiding -- 15 minuten

Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook hierin eerst de edamame boontjes ongeveer 2 minuten, haal ze eruit met een schuimspaan.

Breng het water opnieuw aan de kook en kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking van de soort rijst die je gebruikt. 

Meng ondertussen sojasaus, honing, sambal en sesamolie in een middelgrote kom. Pel de knoflookteen en snijd deze fijn, pel de gember en rasp deze fijn en voeg de gember en knoflook toe aan de saus.

Was de Chinese kool en snijd deze in fijne reepjes, meng hier een beetje van de saus bij en zet opzij. Snijd de cherry tomaatjes door de helft, de komkommer in reepjes en zet ook deze opzij.

Snijd als laatste de zalm en koolvis in blokjes en meng dit met de rest van de saus. 

Rijstsalade met zalm en koolvis
Rijstsalade met zalm en koolvis

Rijstsalade met zalm en koolvis afmaken -- 10 minuten

Giet de rijst af en spoel deze een beetje af zodat de rijst lauwwarm zal zijn. Verhit een grote bakpan op middelhoog vuur.

Bak hier de vis enkele minuten in en verdeel deze samen met de edamame, tomaatjes, Chinese kool en komkommer door de rijst. Verdeel over 2 borden, smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-06-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 09-06-2023


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Rijstsalade met zalm en koolvis

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.