Rijstsalade met stoofpeertjes

(6)

Salades zijn altijd overheerlijke bijgerechten bij de barbecue, maar je kunt deze vegetarische rijstsalade met stoofpeertjes ook als lunch serveren.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades
Rijstsalade met stoofpeertjes

Ingrediënten


  • ongeveer 200 gram rijst
  • 6 stoofperen + vocht (kant-en-klaar of maak ze zelf met bijvoorbeeld dit recept)
  • grote handvol verse spinazie
  • 1 kleine venkelknol
  • 1/2e komkommer
  • olijfolie
  • klein handjevol amandelschaafsel
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: bouillonblokje

Kookgerei nodig


  • middelgrote pan
  • zeef
  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • mandoline, snijmachine of dunschiller
  • kleine bakpan

Rijstsalade met stoofpeertjes Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstsalade-met-stoofpeertjes


Voorbereiding -- 20 minuten

Vul de middelgrote pan met water en zout of een bouillonblokje en breng aan de kook. Kook hierin de rijst gaar volgens de verpakking.

Snijd ondertussen de stoofpeertjes fijn en bewaar het vocht. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.

Verwijder de harde kern en het groene deel van de venkel en snijd deze in fijne plakjes. Hier kun je het beste een mandoline of snijmachine voor gebruiken, maar het kan ook met een dunschiller.

Rooster het amandelschaafsel kort in een droge bakpan, houd deze goed in de gaten want ze verbranden snel.

Zodra de rijst gaar is, kun je deze afgieten en laten afkoelen. Om het sneller te laten gaan, kun je de rijst ook afspoelen met koud water. 

Rijstsalade met stoofpeertjes
Rijstsalade met stoofpeertjes

Rijstsalade met stoofpeertjes afmaken -- 5 minuten

Meng de rijst met stoofpeertjes, venkel, spinazie en komkommer. Breng op smaak met vocht van de stoofpeertjes, peper, zout en olijfolie. 

Strooi er als laatste het geroosterde amandelschaafsel overheen. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 13-07-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
6 stemmen

0 reacties op Rijstsalade met stoofpeertjes

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.