Rijstnoedels met groenten

(4)

Deze rijstnoedels met groenten staan niet alleen binnen een half uur op tafel, maar zijn ook nog een makkelijk te maken. Gebruik groenten naar keuze en een makkelijke woksaus.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rijstnoedels met groenten

Ingrediënten


  • 250 gram champignons
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • ongeveer 200 gram rijstnoedels
  • ongeveer 6 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
  • ongeveer 3 cm gember
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1,5e rode peper
  • 2 eetlepels sesamolie
  • handvol (gezouten) pinda's

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • wok
  • grote pan
  • vergiet

Rijstnoedels met groenten Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijstnoedels-met-groenten


Voorbereiding – 15 minuten

Pel de uien en knoflooktenen en snijd de knoflook fijn en de uien in halve dunne ringen. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.

Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze dan in fijne reepjes. Meng de fijngesneden knoflook met rode peper, geraspte gember, sojasaus, bruine suiker en sesamolie voor een simpele woksaus.

Schil de wortels en snijd deze in plakjes. Was de courgette en snijd deze in niet al te grote stukken. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd de champignons in vieren. 

Vul een grote pan met water en zout en breng aan de kook. Kook de rijstnoedels enkele minuten in het kokende water, exacte tijd is afhankelijk van het type rijstnoedels die je gekozen hebt. 

Rijstnoedels met groenten
Rijstnoedels met groenten

Rijstnoedels met groenten afmaken – 10 minuten

Verhit een wok op hoog vuur en zodra deze begint te roken voeg je een scheutje neutrale olie toe. Bak hierin de uienringen enkele minuten voordat je ook de wortelplakjes, courgette en champignons mee gaat bakken.

Voeg de woksaus toe en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met peper en zout indien nodig. Giet de rijstnoedels af en voeg deze toe aan de wok. Maak af met pinda's, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 24-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-01-2024


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Rijstnoedels met groenten

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.