Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

(4)

Een simpel gerecht dat binnen een half uur op tafel staat, ideaal voor doordeweeks dus. Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus zit boordevol smaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2022

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Ingrediënten


  • 750 gram gemengde paddenstoelen
  • 2 runder bieflappen
  • 3 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • ongeveer 3 cm gember wortel
  • 2 bosuien
  • ongeveer 100 ml (glutenvrije) sojasaus
  • ongeveer 6 eetlepels sesamolie
  • rijst om erbij te serveren
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • champignon borstel of keukenpapier
  • snijplank & koksmes
  • fijne rasp
  • wok of middelgrote pan
  • zeef
  • grote bakpan

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijst-met-paddenstoelen-biefstuk-en-sojasaus


Voorbereiding -- 15 minuten

Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd dan de uiteindes van de steeltjes eraf en snijd de paddenstoelen door de helft. Als de paddenstoelen niet te groot zijn, is dit niet noodzakelijk.

Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in fijne ringetjes. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.

Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn. Snijd de bosuien in ringen en zet opzij. Snijd de biefstuk in reepjes. 

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus
Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus afmaken -- 10 minuten

Kook de rijst gaar in het kokende water en verhit ondertussen een flinke scheut sesamolie in de wok of grote bakpan. Bak hierin de paddenstoelen enkele minuten voor je de ui en knoflook toevoegt. 

Voeg de biefstuk toe en bak deze kort om te voorkomen tot deze doorbakken zal worden. Voeg even later ook de geraspte gember toe en breng op smaak met peper, zout, soja saus en eventueel nog wat sesamolie.

Giet de rijst af en serveer met de biefstuk en paddenstoelen. Maak af met rode peper en bosui, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 19-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 25-04-2022


Waardeer dit recept!
4 stemmen

0 reacties op Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.