Een simpel gerecht dat binnen een half uur op tafel staat, ideaal voor doordeweeks dus. Rijst met paddenstoelen, biefstuk en sojasaus zit boordevol smaak.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-04-2022
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rijst-met-paddenstoelen-biefstuk-en-sojasaus
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of keukenpapier. Snijd dan de uiteindes van de steeltjes eraf en snijd de paddenstoelen door de helft. Als de paddenstoelen niet te groot zijn, is dit niet noodzakelijk.
Vul de middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd deze in fijne ringetjes. Schil de gember wortel en rasp deze fijn.
Pel de knoflooktenen en ui en snijd deze fijn. Snijd de bosuien in ringen en zet opzij. Snijd de biefstuk in reepjes.
Kook de rijst gaar in het kokende water en verhit ondertussen een flinke scheut sesamolie in de wok of grote bakpan. Bak hierin de paddenstoelen enkele minuten voor je de ui en knoflook toevoegt.
Voeg de biefstuk toe en bak deze kort om te voorkomen tot deze doorbakken zal worden. Voeg even later ook de geraspte gember toe en breng op smaak met peper, zout, soja saus en eventueel nog wat sesamolie.
Giet de rijst af en serveer met de biefstuk en paddenstoelen. Maak af met rode peper en bosui, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 19-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 25-04-2022
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.