Ohmydish.nl


Reacties op Zweedse kaneelbroodjes

Deze heerlijke Zweedse kaneelbroodjes zijn makkelijk om te maken. Heerlijk met een grote kop thee. Recept voor 30 kaneelbroodjes.

C. Heuijerjans plaatste op 21-07-2016 om 18:45:49
Gravatar van C. Heuijerjans Hoi Veronique Hoeveel bloem moet er in ,staat niet bij de ingrediënten !! Groetjes Carla
Ohmydish plaatste op 21-07-2016 om 18:53:57
Gravatar van Ohmydish Hallo Carla, we hebben het recept aangepast, dit waren we inderdaad vergeten in de ingredienten lijst. Groetjes
Mirjam plaatste op 22-07-2016 om 06:21:33
Gravatar van Mirjam Fijn dat jullie het hebben aangepast, ik zie het echter nog steeds niet? Misschien damt jullie het in de neantwoording kunnen zetten, dan kan iedereen het meteen zien. Broodjes zien er nl heerlijk uit, wil ze graag maken, schat het in op zo' n 750gr bloem?
Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 06:57:43
Gravatar van Ohmydish Beste Mirjam, wat vreemd! Het gaat om 600 gram bloem. Veel plezier met bakken !
Kieszkowski Theresa plaatste op 22-07-2016 om 06:38:53
Gravatar van Kieszkowski Theresa Sorry, maar ik kan nergens vinden hoeveel bloem er wordt gebruikt?
Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 06:58:09
Gravatar van Ohmydish Hallo Kieszkowski, in dit recept wordt er 600 gram bloem gebruikt. Veel bakplezier !
Marlies plaatste op 22-07-2016 om 07:03:01
Gravatar van Marlies Dat ziet er lekker uit. Hoeveel bloem zal ik gebruiken als ik dit recept ga maken?
Ohmydish plaatste op 22-07-2016 om 07:16:05
Gravatar van Ohmydish Beste Marlies, dit recept gebruikt 600 gram bloem. Veel bakplezier !
Vera plaatste op 04-09-2016 om 16:42:38
Gravatar van Vera Beste, Ik heb vandaag de kaneelbroodjes gemaakt, maar het deeg was veel te lopend. Ik kreeg het niet uitgerold, laat staan terug opgerold met de vulling ertussen. Ik heb wat extra bloem toegevoegd, maar dat hielp ook niet. Ik heb toen maar hoopjes van het deeg gebakken. De smaak was wel ok, maar het uitzicht stelde niet veel voor. Enig idee wat er verkeerd gelopen kan zijn? Alvast bedankt voor uw reactie. Groetjes, Vera
Ohmydish plaatste op 04-09-2016 om 19:42:16
Gravatar van Ohmydish Hoi Vera, wat vervelend! Ik heb eigenlijk nog nooit meegemaakt dat deeg, welke soort dan ook, lopend is. Bij een beslag wel, maar een deeg niet. Vooral omdat je het probleem niet opgelost kreeg door bloem toe te voegen kan ik helaas even geen oorzaak bedenken. Je hebt de juiste hoeveelheden gebruikt? Heb je misschien het boter en melk mengsel te lang verwarmd zodat het te heet was? Dan kan de gist namelijk zijn werk niet goed meer doen, waardoor het eindresultaat heel anders is dan zou moeten. Heb je verse of gedroogde gist gebruikt? Nu ben ik heel nieuwsgierig geworden naar de oorzaak! Groetjes Veronique
Anja plaatste op 01-01-2017 om 20:04:10
Gravatar van Anja Hallo volgens zweeds recept gaat er ook cardemon kruid in gr anja
Ohmydish plaatste op 02-01-2017 om 08:08:07
Gravatar van Ohmydish Hallo Anja, bedankt voor de toevoeging!
Marie plaatste op 14-01-2017 om 11:44:32
Gravatar van Marie Hoi, ik heb ze hier ook gemaakt en hier met 300gr bloem geen beginnen aan, veel te lopend en nat. Dan maar bloem blijven toevoegen tot het kneedbaar en rolbaar was. In de oven liep alles goed Ze ogen prima maar de smaak van het deeg valt tegen
Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 11:53:13
Gravatar van Ohmydish Hallo Marie, ik heb het recept nagelopen en de hoeveelheid bloem moet verdubbeld worden. 600 gram in plaats van 300 gram, bedankt voor je reactie !
Bianca plaatste op 14-01-2017 om 15:25:29
Gravatar van Bianca In de ingrediënten lijst is het aangepast naar 600 gr bloem maar in de bereiding staat nog steeds 300 gr bloem. Zeer verwarrend mr ik denk op 50 gr gist dat het echt wel 600 gr bloem moet zijn dus mss beter in de bereiding ook aanpassen.
Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 15:27:18
Gravatar van Ohmydish Hallo Bianca, dat klopt! Ik heb het aangepast, bedankt!
Bianca plaatste op 14-01-2017 om 21:44:05
Gravatar van Bianca Gemaakt en ze waren super lekker!
Ohmydish plaatste op 14-01-2017 om 22:28:03
Gravatar van Ohmydish Super om te horen! :)
Liesbeth plaatste op 19-04-2017 om 12:10:27
Gravatar van Liesbeth Mag het ook droge gist zijn en hoeveel heb ik dan nodig?
Ohmydish plaatste op 19-04-2017 om 20:32:21
Gravatar van Ohmydish Hoi Liesbeth, verse gist kan vrijwel altijd vervangen worden door droge gist. De verhouding is ongeveer 1:3 dus in dit geval is het 50 gram verse gist en dit staat gelijk aan 16,5 gram droge gist. Groetjes en veel bakplezier!
Kiki plaatste op 26-05-2018 om 12:35:54
Gravatar van Kiki Wat doe ik met de huishoudfolie?
Ohmydish plaatste op 26-05-2018 om 18:46:58
Gravatar van Ohmydish Hallo Kiki, je dekt de kom met deeg af met de huishoudfolie.
Laura plaatste op 24-09-2019 om 18:07:54
Gravatar van Laura Heb ze gemaakt en we hebben er van gesmuld, dankjewel!
Ohmydish plaatste op 25-09-2019 om 08:18:18
Gravatar van Ohmydish Dankje Laura, fijn om te horen! :)

Wil je een reactie achterlaten?


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!