Reacties op Zure bommen (augurken inmaken)

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!

Florina plaatste op 14-08-2021 om 09:55:31
Gravatar van Florina Dag Marco en Veronique, Fijn he, een moestuin die pieken aan overdaad van komkommers, courgettes en augurken geeft! Of juist niks omdat pissebedden de hoofdstammen van de planten doorbijten... #hierdoenzedat #andersnooithoor ;) Maar desalniettemin heb ik afgelopen week een voorraadkast met 35 potjes ingemaakt spul nu! Mijn hersenbreker nu is: ik leg geen theedoek in mijn pannen... Mag ik vragen waarom jullie dat doen? Ik steriliseer de potten, kook de inmaakvloeistof, vul de potten met kruiden en daarna de vruchtgroenten, sluit ze af en zet ze een uurtje op de kop voor vacuüm enzo. Moet ik ongerust zijn nu dat ze niet lang houdbaar zijn vanwege de theedoek? Ik hoor het graag en bedank jullie weer voor de heerlijke en kloppende recepten die deze weken online kwamen! Toppertjes zitten ertussen! Lieve groet uit Nederland, Florina.
Ohmydish plaatste op 15-08-2021 om 10:27:59
Gravatar van Ohmydish Goedemorgen Florina, bedankt weer voor je leuke bericht! Een moestuin is zeker fantastisch, gelukkig nog geen last van pissebedden hier! Maar dit jaar zijn de komkommers helaas wel enorm bitter, blijkt door de vele regen en temperatuurschommelingen te komen. De kleine komkommers hadden hier gelukkig geen last van. Maar ja, dat hoort erbij. Vorig jaar hadden we wel 2 volle emmers super lekkere komkommers! De theedoek leg ik meestal - niet altijd - op de bodem zodat de potten geen geluid maken in de pan. Verder heeft het geen enkel doel, dus geen zorgen! Lieve groeten terug, Véronique
Bianca plaatste op 15-08-2022 om 14:34:19
Gravatar van Bianca Hallo, Jullie hebben het over inmaken, maar volgens mij is inmaken een andere techniek dan wecken. Toch zie ik in dit recept een weck periode van 30 minuten. Dus mijn vraag, kan ik dit recept gebruiken puur voor hwt inmaken of is dit recept om te wecken?
Ohmydish plaatste op 15-08-2022 om 21:01:27
Gravatar van Ohmydish

Hallo Bianca, bedankt voor je bericht!

Dat klopt, inmaken is meer een verzamelnaam. De potten in een heetwaterbad koken heet inderdaad wecken. Doordat er azijn en suiker gebruikt wordt is het inderdaad niet perse nodig om de augurken ook nog te wecken, ik doe dit dus inderdaad alleen maar om de potten extra te steriliseren. Liefs en een fijne avond, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.