Reacties op Zure bommen (augurken inmaken)

Augurken inmaken is makkelijker dan je misschien denkt. Voor deze zure bommen heb je maar weinig ingrediënten nodig!

Florina plaatste op 14-08-2021 om 09:55:31
Gravatar van Florina Dag Marco en Veronique, Fijn he, een moestuin die pieken aan overdaad van komkommers, courgettes en augurken geeft! Of juist niks omdat pissebedden de hoofdstammen van de planten doorbijten... #hierdoenzedat #andersnooithoor ;) Maar desalniettemin heb ik afgelopen week een voorraadkast met 35 potjes ingemaakt spul nu! Mijn hersenbreker nu is: ik leg geen theedoek in mijn pannen... Mag ik vragen waarom jullie dat doen? Ik steriliseer de potten, kook de inmaakvloeistof, vul de potten met kruiden en daarna de vruchtgroenten, sluit ze af en zet ze een uurtje op de kop voor vacuüm enzo. Moet ik ongerust zijn nu dat ze niet lang houdbaar zijn vanwege de theedoek? Ik hoor het graag en bedank jullie weer voor de heerlijke en kloppende recepten die deze weken online kwamen! Toppertjes zitten ertussen! Lieve groet uit Nederland, Florina.
Ohmydish plaatste op 15-08-2021 om 10:27:59
Gravatar van Ohmydish Goedemorgen Florina, bedankt weer voor je leuke bericht! Een moestuin is zeker fantastisch, gelukkig nog geen last van pissebedden hier! Maar dit jaar zijn de komkommers helaas wel enorm bitter, blijkt door de vele regen en temperatuurschommelingen te komen. De kleine komkommers hadden hier gelukkig geen last van. Maar ja, dat hoort erbij. Vorig jaar hadden we wel 2 volle emmers super lekkere komkommers! De theedoek leg ik meestal - niet altijd - op de bodem zodat de potten geen geluid maken in de pan. Verder heeft het geen enkel doel, dus geen zorgen! Lieve groeten terug, Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!