Deze zoetzure kip, groenten en perzik is een makkelijke maaltijd die in iets meer dan een half uur op tafel staat. Perfect voor doordeweeks. Te maken met allerlei soorten groenten naar keuze.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zoetzure-kip-groenten-en-perzik
Was de courgette en snijd deze in vrij dikke plakken, als je deze te dun snijd zal deze te gaar worden tijdens het bakken. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd ook deze in vrij grove stukken.
Pel de ui en knoflooktenen, snijd de ui in halve dunne ringen en de knoflook fijn. Kook de rijst in een water met zout. Rasp de schil van de limoenen fijn en pers het sap uit de limoenen.
Vang de siroop van de perzik op en snijd de perziken in stukjes. Verdeel de broccoli in roosjes. Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukken.
Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak hierin de uienringen enkele minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog enkele minuten langer.
Voeg dan ook de courgette en paprika toe en na wederom enkele minuten ook de broccoli roosjes en paprika poeder.
Laat het eventjes verder bakken en schenk het limoensap en rasp erbij samen met de stukjes perzik en perzik siroop. Breng het geheel aan de kook en laat het in ongeveer 5 minuten gaar worden.
Giet de rijst af en zet opzij. Breng de zoetzure saus op smaak met peper en zout en bindt deze eventueel met maizena. Eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 01-03-2023
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.