Ohmydish.nl


Reacties op Zelf zuurdesembrood maken

Een zuurdesembrood heeft veel tijd nodig, maar dat is voornamelijk wachttijd. Als het uiteindelijk klaar is, oh wow, dat is HEER-LIJK! Elke seconde waard!

Maze plaatste op 12-02-2019 om 08:09:51
Gravatar van Maze Ik begon 'oh zo goed'. Vol enthousiasme begonnen, zelfs met een calendar erbij om dagelijks notities te maken :). Het leek helemaal super te gaan toen ik zelfs binnen no time het fermentatie proces opgang zag komen. En dat voor iemand die nog nooit een brood heeft gebakken en geen enkel kooktalent bezit. En toen ineens na dag 5 totaal alles vergeten.... Na 2 weken een totaal versteend uitgedroogd schaaltje in het vensterbank gevonden wat ooit had moeten uitgroeien tot een heerlijk broodje.? 6 dagen is toch wel heel erg, is er niet een mogelijkheid dit proces toch een beetje te versnellen? ? Mijn complimenten trouwens voor het duidelijke receptuur want ik denk dat als ik had volgehouden, een heel goed eindproduct had kunnen creƫren als bakleek! ? Hoe lang kun je overigens die starter bewaren en blijven gebruiken voor een volgend receptuur? Ik lees dat je steeds een restje starter kan gebruiken voor de aanmaak van een nieuwe maar dit kun je toch niet eindeloos blijven doen of wel? Gaat dit niet uiteindelijk bederven?
Ohmydish plaatste op 12-02-2019 om 15:42:07
Gravatar van Ohmydish Hallo Maze, dankjewel en wat leuk om te horen dat je enthousiast bent over zuurdesem. Ik herken je verhaal, ik heb zelf ook meerdere malen geprobeerd om mijn starter langer te laten overleven. Maar helaas, uiteindelijk vergeet ik m toch weer, erg he?! De starter heeft tijd nodig om te fermenteren, dus versnellen zal helaas niet gaan. Hoe lang je een starter precies kunt bewaren weet ik niet, maar echt ontzettend lang als je deze steeds goed blijft voeden. Een vriendin van me gebruikt dit langer dan een jaar, had nog langer kunnen zijn als deze was bijgevoed tijdens haar vakantie. Erna is ze weer opnieuw begonnen en deze is nu ook al weer heel oud, super knap haha. Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!