Zelf slavinken maken

(25)

Zelfgemaakte slavinken zijn veel lekkerder en kruidiger dan de slavinken uit de supermarkt. Je kunt ze kruiden naar je eigen smaak, wij gebruikte hiervoor zelf samengestelde gehaktkruiden.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zelf slavinken maken

Ingrediënten


  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei
  • 3 eetlepels paneermeel, panko of verkruimelde beschuit
  • 12 plakken spek
  • boter om mee te bakken

Kookgerei nodig


  • middelgrote kom
  • bakpan
  • vleestang

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-slavinken-maken


Voorbereiding – 10 minuten

Meng het gehakt met een ei, een eetlepel gehaktkruiden en ongeveer 3 eetlepels paneermeel, panko (Japans broodkruim) of een verkruimelde beschuit.

De hoeveelheid is afhankelijk van het soort gehakt dat je gebruikt, het behoort stevig te zijn zodat je er gehaktballen van kunt draaien. Verdeel het op smaak gebrachte gehakt in 4 delen en vorm er langwerpige gehaktstaven van.

Leg een plak spek verticaal op je aanrecht, leg er dan op 1/4e een plak horizontaal op en dan nogmaals een plak verticaal. Leg de gehaktstaaf op het spek en vouw de horizontale plak om het gehakt heen.

Rol deze dan op zodat het gehakt volledig omsloten wordt door het spek. Herhaal voor de andere gehaktstaven. 

Zelf slavinken maken
Zelf slavinken maken

Slavinken afmaken – 10 minuten

Verwarm boter in een middelgrote bakpan en bak de slavink rondom mooi goudbruin. Laat de slavinken dan nog enkele minuten zachtjes garen op laag vuur.

Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappels en warme groenten. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 05-03-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 15-01-2024


Waardeer dit recept!
25 stemmen

0 reacties op Zelf slavinken maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.