Zelf naanbrood maken

(24)

Zelf naanbrood maken voor bij alle soorten curry is ontzettend lekker. Het brood ruikt geweldig, is heerlijk zacht en smaakvol. Maak naanbrood in de pan of oven.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch Calorieën 137 calorieën p.p.
Zelf naanbrood maken

Ingrediënten


  • 400 gram bloem + extra
  • 120 ml lauwwarm water
  • 5 gram droge gist
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 40 ml melk
  • halve theelepel zout
  • zonnebloem- of plantaardige olie
  • roomboter of ghee

Kookgerei nodig


  • elektrische mixer met deeghaak of kneed met de hand
  • kleine kom
  • gietijzeren pan
  • keukenkwast
  • deegroller

Zelf naanbrood maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 8 personen Categorie Lunch Calorieën 137 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-naanbrood-maken


Voorbereiding – 15 minuten + wachttijd

Meng 120 ml lauwwarm water samen met 5 gram gist en een eetlepel suiker. Meng goed en wacht tot het mengsel gaat schuimen, dit zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren.

Voeg bloem en zout toe aan de kom van je mixer, of op je werkblad als je met de hand gaat kneden. 

Schenk het gistmengsel voorzichtig bij de bloem terwijl de mixer draait op middelhoge snelheid. Voeg dan ook de melk en yoghurt toe en blijf mixen tot een glad deeg is ontstaan. 

Vorm een deegbal en dek af met een warme ietwat vochtige theedoek. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.

Zelf naanbrood maken
Zelf naanbrood maken

Naanbrood afmaken – 10 minuten

Verdeel het deeg in 8 delen en kneed elke deegbal nog een keer kort door en rol met de deegroller tot een plat broodje. Niet te dun, maar ook niet te dik. 

Verhit de pan tot deze erg heet is, je kunt hier het beste een gietijzeren pan voor gebruiken.. Verdeel een beetje olie met de kwast op beide kanten van de broodjes.

Bak de broodjes aan beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. 

Besmeer ze direct met een beetje roomboter als ze nog warm zijn. Serveer naan bij elk soort curry, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-04-2015, dit recept is voor 8 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
24 stemmen

Zelf naanbrood maken: Veel gestelde vragen

Kan ik naanbrood ook meer smaak geven?

Je kunt bijvoorbeeld knoflook, komijn, sesamzaadjes of koriander toevoegen aan het deeg voor extra smaak.

Kan ik naanbrood ook in de oven bakken?

Het is ook mogelijk om het brood te bakken in de oven. Verdeel dan ook olie aan beide kanten met de kwast.

Bak de broodjes in ongeveer 5 minuten in een oven van 230 graden Celsius. Bak ze niet te lang, de binnenkant moet nog een beetje zacht zijn.

Kan ik naanbrood invriezen?

Je kunt naanbrood prima invriezen. Als het ontdooid is besprenkel je het lichtjes met water en bak je het kort in de oven. Het zal je verbazen hoe smaakvol het zal zijn, alsof je ze weer vers gebakken hebt.

0 reacties op Zelf naanbrood maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.