Zelf kippeling maken

(40)

Zelf kippeling maken is makkelijk en zit bomvol de lekkerste kruiden. Eens iets anders dan de standaard kibbeling van de markt.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten
Zelf kippeling maken

Ingrediënten


  • 3 kipfilets of kippendijen
  • 1 eidooier
  • 100 gram bloem
  • ongeveer 125 ml donker bier
  • 1 recept voor viskruiden
  • ravigottesaus om erbij te serveren

Kookgerei nodig


  • pan met dikke bodem of friteuse
  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & scherp mes
  • groot bord
  • keukenpapier

Zelf kippeling maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-kippeling-maken


Voorbereiding – 15 minuten

Verhit neutrale olie in een pan met dikke bodem.

Maak een glad beslag door een eidooier samen met bloem en donker bier te mengen. Voeg de helft van de viskruiden toe en zet het beslag opzij.

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in stukjes. Niet te groot, maar ook niet te klein. Meng de rest van de viskruiden door de kip.

Zelf kippeling maken
Zelf kippeling maken

De kippeling afmaken – 15 minuten

Zodra de olie heet genoeg is, haal je de stukjes kip één voor één door het beslag en laat de stukjes voorzichtig in de olie vallen. Frituur niet teveel tegelijk en wacht tot de stukjes kip mooi goudbruin zijn.

Verplaats de kippeling naar een bord met keukenpapier om overtollige olie te verwijderen. Herhaal tot alle stukjes kip gefrituurd zijn.

Serveer de kippeling met ravigottesaus, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-07-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 12-01-2024


Waardeer dit recept!
40 stemmen

Zelf kippeling maken: Veel gestelde vragen

Welke olie kan ik het beste gebruiken om te frituren?

Om te frituren kun je het beste een neutrale olie gebruiken, zoals zonnebloemolie of arachideolie. 

Welke kip is het beste voor kippeling?

Je kunt voor het maken van kippeling kipfilets gebruiken, maar kippendijen hebben net iets meer smaak.

Wat is het verschil tussen kippeling en kibbeling?

Kippeling is gemaakt van kip en kibbeling is gemaakt van kabeljauw (vis).

2 reacties op Zelf kippeling maken

Florina plaatste op 09-07-2021 om 14:49:14
KiPPeling 😂
Ohmydish plaatste op 09-07-2021 om 17:26:22
Hahaha Florina, wat mij betreft veel lekkerder dan de kibbeling 😂

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.