Zelf burgers maken

(11)

Maak simpel en snel je eigen burgers voor een waanzinnige huisgemaakte hamburger. Makkelijk te volgen recept om burgers te maken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 178 calorieën p.p.
Zelf burgers maken

Ingrediënten


  • 600 gram half-om-half gehakt
  • 2 theelepels scherpe mosterd
  • 1 theelepel zwarte peper
  • snuf zout
  • halve theelepel knoflookpoeder

Hamburger ingrediënten

  • 4 plakken cheddar kaas
  • 4 hamburgerbroodjes
  • Olijfolie
  • ½ rode ui
  • 1 tomaat
  • Tomatenketchup
  • Ijsbergsla

Kookgerei nodig


  • Grote kom
  • Lepeltje
  • Keukenweegschaal
  • Keukenhandschoenen (optioneel)
  • Hamburgerpers (optioneel)

Zelf burgers maken Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten Calorieën 178 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-burgers-maken


Voorbereiding – 5 minuten

Tip: mocht je gebruik maken van bevroren gehakt, laat deze dan eerst ontdooien.

Voeg 600 gram half-om-half gehakt toe aan een grote kom. Voeg een flinke snuf zout, 1 theelepel zwarte peper, een ½ theelepel knoflookpoeder en 2 theelepels mosterd toe.

Meng het gehakt met je handen tot een glad geheel. Je kunt eventueel gebruik maken van keukenhandschoenen.

Zelf burgers maken
Zelf burgers maken

Zelf burgers maken – 5 minuten

Het simpelste is om gebruik te maken van een hamburgerpers. Vorm de burgers in je handen mocht je geen hamburgerpers hebben.

Weeg 150 gram vlees af en vorm deze in de hamburgerpers tot een mooie burger. Je kunt de huisgemaakte burgers direct grillen, maar je kunt ze ook tot 1 dag in de koelkast bewaren.

Vries eventueel de burgers in door deze in aluminiumfolie te wikkelen. De volgende stap is optioneel.

Huisgemaakte hamburger maken – 10 minuten

Mak de ijsbergsla en tomaat schoon onder koud stromend water. Snijd de tomaat in dikke plakken en dep de ijsbergsla droog.

Snijd een ½ rode ui in dunne ringen.

Voeg wat olijfolie toe aan de burgers en niet in de pan. Mocht je olijfolie in de grillpan verhitten dan zal er veel rook ontstaan! Door olijfolie op de burgers toe te voegen voorkom je veel rookontwikkeling.

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de burgers aan beide kanten. Leg in de laatste minuut een plakje cheddar kaas op de burger in de pan.

Voeg wat tomatenketchup toe aan de onderkant van een hamburgerbroodje, voeg dan sla, de gegrillde burger, tomatenplakjes en rode uiringen toe.

Bedek de hamburger met de bovenkant van het hamburgerbroodje en serveer direct, eet smakelijk!

Tip: voor meer inspiratie kun je al onze hamburger recepten bekijken.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-09-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 17-01-2024


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Zelf burgers maken: Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen burgers en hamburgers?

De burgers zijn het vlees zelf, hamburgers is een benaming voor een broodje met een burger ertussenin. Hoe je de hamburger belegd is helemaal aan jou!

Ik heb geen hamburgerpers, wat nu?

Geen probleem, maak je handen wat vochtig met water en druk het vlees samen in je handpalmen. Probeer de burger zo rond mogelijk te vormen.

Wat is het beste vlees voor burgers?

Dit is vooral een persoonlijke keuze, je hebt burgers die gemaakt zijn van 100% rundvlees. Voor meer smaak maak je gebruik van half-om-half gehakt. In half-om-half gehakt zit namelijk ook vetter varkensvlees, iets wat de smaak ten goede komt.

0 reacties op Zelf burgers maken

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.