Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

(34)

Heerlijk recept voor arepas, oftewel broodjes uit Venezuela. Kleine broodjes gemaakt van maismeel en gevuld met kip. Makkelijk, goedkoop en snel!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-08-2023

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Ingrediënten


  • 700 ml lauwwarm water
  • 1 theelepel zout
  • 350 gram maïsmeel (Venezuelaanse bloem, P.A.N. verkrijgbaar bij de toko)
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of andere neutrale olie + extra

Ingrediënten vulling

  • 1 kipfilet
  • 2 jalapeño pepers
  • 1 rode paprika
  • 1 knoflookteen
  • 1 rode ui
  • paar takjes verse koriander
  • handvol verse peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • grote bakpan
  • middelgrote pan
  • elektrische mixer, of kneed het deeg met de hand

Zelf arepas maken (maïsbroodjes) Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 35 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zelf-arepas-maken-maisbroodjes


Voorbereiding – 20 minuten

Wij gebruikten deze voorgekookte witte maïs bloem van P.A.N. Deze is te koop bij de toko. 

P.A.N. maïsmeel
P.A.N. maïsmeel

Begin met het maken van de vulling. Kook de kipfilet in water voor ongeveer 15 minuten. Zodra de kip volledig gaar is, kun je deze het beste volledig laten afkoelen.

Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten gaan snijden en het deeg voor de arepas maken. Snijd de pepers fijn, je kunt kiezen of je eerst de zaadlijsten verwijderd of niet.

Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze fijn. Pel de rode ui en knoflookteen en snijd deze vervolgens ook fijn. Hak de peterselie en koriander fijn.

Meng het lauwwarme water met zout tot het zout is opgelost.

Meng er dan, beetje bij beetje, het maïsmeel bij. Voeg niet teveel tegelijk toe om klontjes te voorkomen. Het deeg is klaar zodra het zacht, maar wel stevig is zonder scheuren.

Zet opzij voor enkele minuten en kneed er dan 2 eetlepels olie bij. 

Zelf arepas maken (maïsbroodjes)
Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

De arepas afmaken – 15 minuten

Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en vorm er balletjes van met je handen. Druk de balletjes plat tot een rond en plat deeg.

Trek de kipfilet uit elkaar met een vork en meng de kleine stukjes met de gesneden peper, paprika, ui, knoflook, peterselie en koriander.

Meng er dan 2 eetlepels mayonaise doorheen en breng de vulling op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een grote bakpan.

Plaats de arepas in de pan en bak ze 4 minuten aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin kleuren. Je kunt ze nog enkele minuten in de oven plaatsen als de broodjes toch te dik waren en dus niet volledig gaar worden zonder te donker te kleuren.

Snijd elke arepas door de helft en vul met de kip, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 09-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 35 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 27-08-2023


Waardeer dit recept!
34 stemmen

0 reacties op Zelf arepas maken (maïsbroodjes)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.