Wortelsoep met appel

(27)

Wortelsoep met appel is een vullende lunchsoep, of serveer in kleinere porties als voorgerecht. Fris door de geraspte appel en hartig door de verse gember.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Wortelsoep met appel

Ingrediënten


  • ongeveer 1 kg wortelen
  • 2 cm gember wortel
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • olijfolie
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 appels (bijv. Jonagold, Elstar - niet te zuur)
  • scheutje (glutenvrije) sojasaus
  • peper en zout naar smaak
  • optioneel: peterselie ter garnering

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • dunschiller
  • middelgrote pan
  • maatbeker
  • houten lepel
  • staafmixer of blender
  • grove rasp

Wortelsoep met appel Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortelsoep-met-appel


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn, dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep gaan pureren. Schil de gemberwortel en snijd deze ook fijn. Schil de wortelen, verwijder de uiteindes en snijd de wortels grof.

Hoe grover je de wortels zult snijden, hoe langer het zal duren voor de soep klaar is. 

Wortelsoep met appel
Wortelsoep met appel

De wortelsoep met appel afmaken – 15 minuten

Verhit olijfolie in een middelgrote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember enkele minuten. Bak dan ook de wortels nog enkele minuten mee.

Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken en pureer de soep dan met een staafmixer of blender.

Breng de soep op smaak met peper, zout en een scheutje sojasaus. Was de appels en rasp deze grof, serveer deze dan meteen op de soep.

Als je de soep later pas gaat serveren, kun je de appels het beste niet alvast raspen omdat deze dan bruin zullen kleuren.

Garneer de soep eventueel met wat fijngesneden verse peterselie, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 22-02-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-01-2024


Waardeer dit recept!
27 stemmen

0 reacties op Wortelsoep met appel

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.