
Beste Veronique,
Zat net even op jullie mooie site te bladeren en kwam jullie wortelsalade tegen.
Ik heb een leuke variant die ik al jaren gebruik tot genoegen van onze gasten.
Ik heb geen hoeveelheden omdat ik op smaak werk en het dus ook te maken heeft met de smaak van de wortelen.
- Schrap de wortelen
- (ik gebruik de mandoline) Rasp de wortelen in slierten.
- Marineer met Gembersiroop (Australische is prima geschikt).
- Citroen of limoensap
- Scheutje Suikersiroop (maak je zelf en is lang houdbaar)
- Snufje zout.
Alles naar eigen smaak te combineren.
Enkele uren afgedekt in de koelkast (maakt de wortel ook wat minder hard)
- Wat zeer fijn gehakte verse peterselie vlak voor het gebruik erdoor mengen.
Zelfde recept maar dan de wortel op de mandoline "Engelenhaar".
Erg lekker als mede garnering bij diverse koude voor gerechten.
Met vriendelijke groet
Theo Weerdenburg
Rougnat
Creuse