Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

(20)

Een simpele witlofsalade met walnoot en blauwe kaas die boordevol smaak zit. Heerlijk met een makkelijke zelfgemaakte dressing. Heerlijk voor de lunch of als bijgerecht.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades
Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Ingrediënten


  • 5 stronken witlof
  • handvol walnoten
  • 1 zure appel
  • ongeveer 100 gram blauwe kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 12 eetlepels zonnebloemolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol verse peterselie

Kookgerei nodig


  • grote kom
  • garde
  • snijplank & koksmes

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 15 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlofsalade-met-walnoot-en-blauwe-kaas


Ik gebruikte roquefort, maar je kunt ook andere soorten blauwschimmelkaas gebruiken.

Voorbereiding – 10 minuten

Je kunt de dressing direct in de grote kom maken. Meng de mosterd samen met witte wijnazijn. Schenk geleidelijk zonnebloemolie erbij terwijl je mengt tot een mooie dikke dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. 

Verwijder indien nodig de buitenste bladeren van de witlof. Verwijder dan ook de harde kern en snijd de witlof in lange repen.

Was indien nodig de peterselie en hak deze fijn. 

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas
Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas afmaken – 5 minuten

Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne plakjes. Hak de walnoten grof.

Meng de witlof samen met de appel, walnoten, peterselie en dressing. Maak af met blauwe kaas in stukjes, dit kun je het makkelijkste doen door deze met je handen te verkruimelen. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-03-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 15 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-06-2023


Waardeer dit recept!
20 stemmen

0 reacties op Witlofsalade met walnoot en blauwe kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.