Wilde bramentaart

(19)

Voeg amandelen en geraspte witte chocolade toe aan deze wilde bramentaart voor nog meer smaak. Pluk de bramen zelf en bak er een heerlijke taart van.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Wilde bramentaart

Ingrediënten


  • 200 gram bloem
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 125 gram koude boter + extra om mee in te vetten
  • 80 gram suiker + 1 eetlepel extra
  • Snufje zout
  • 500 gram wilde bramen
  • Witte chocolade ter garnering

Kookgerei nodig


  • Taartvorm
  • Siliconen kwast
  • Keukenmachine, of kneed het deeg met de hand
  • Huishoudfolie
  • Deegroller
  • Rasp

Wilde bramentaart Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wilde-bramentaart


Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Tip: je kunt ook gepelde amandelen kopen en deze met behulp van een foodprocessor vermalen. Begin met het voorbereiden van de taartbodem.

Meng bloem, de helft van het amandelmeel, zout en 80 gram suiker. Snijd de koude boter in blokjes en voeg deze 1 voor 1 toe aan het bloem-mengsel.

Voeg dan ook het ei toe en blijf kneden totdat er een deegbal ontstaat. Pak de deegbal in met huishoudfolie en plaats deze in de koelkast voor een uur.

Vet de taartvorm in met boter met behulp van een siliconen kwast. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 190 graden Celsius. Maak de bramen schoon onder koud, stromend water.

Wilde bramentaart
Wilde bramentaart

De wilde bramentaart afmaken – 30 minuten

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller. Plaats het deeg op de taartvorm en verdeel deze evenredig in de taartvorm.

Het deeg is erg zacht dus het kan heel gemakkelijk breken! Druk het deeg met je vingers in de vorm. Verdeel de andere helft van de amandelen over de bovenkant van het deeg.

Voeg dan de bramen en 1 eetlepel suiker toe, de wilde bramentaart kan nu afgebakken worden! Bak de taart ongeveer 20 minuten, afhankelijk van het type oven.

De taart is klaar als de taartbodem goudbruin is en de bramen een beetje opengescheurd. Laat de taart afkoelen voordat je deze met geraspte witte chocolade gaat garneren. Geniet van deze heerlijke wilde bramentaart!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 29-08-2015, dit recept is voor 12 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-08-2023


Waardeer dit recept!
19 stemmen

0 reacties op Wilde bramentaart

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.