Wafels

(48)

Volgens oude traditie worden er tijdens oud en nieuw in Limburg wafels gebakken. Deze zachte wafels zijn zo al heel lekker, maar nog lekkerder met een toef slagroom.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024

Let op: Je kunt zelf kiezen of je meer of minder melk aan het beslag toevoegt. Meer melk staat gelijk aan zachtere wafels. Het beslag moet iets vloeibaar zijn voor zachte (maar stevige) wafels.

Mocht je de wafels wat harder willen, dan kun je het beslag steviger maken door er minder melk aan toe te voegen.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake
Wafels

Ingrediënten


  • 500 gram zelfrijzend meel
  • 250 gram boter + extra om in te vetten
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • Theelepeltje vanille extract of vanille suiker
  • Ongeveer 200 ml volle melk

Kookgerei nodig


  • Keukenmachine met garde
  • Klein sauspannetje
  • Wafelijzer
  • Kleine kom + vork
  • Afkoelrek (optioneel)
  • Spuitzak (optioneel)

Wafels Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 6 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wafels


Voorbereiding – 10 minuten

Smelt de boter in een kleine sauspan. Meng bloem, suiker en vanille extract of vanille suiker in de kom van je elektrische mixer. 

Voeg de eieren 1 voor 1 toe aan het mengsel en blijf mixen tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg de gesmolten boter toe samen met de melk en meng tot een glad beslag.

Zelfgemaakte wafels
Zelfgemaakte wafels

De wafels bakken – 15 minuten

Verwarm het wafelijzer en vet deze in met boter, vet beide kanten van het wafelijzer in anders gaat het beslag aan het ijzer plakken. 

Je kunt het beslag in het wafelijzer gieten met bijvoorbeeld een soeplepel of 2 lepels. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van een spuitzak zonder opzetstuk, hiermee kun je heel doelgericht het beslag verdelen. 

Probeer niet teveel beslag in het ijzer te gieten, dit kan er na het sluiten makkelijk uitlopen. 

Haal de wafels uit het ijzer zodra deze mooi goudbruin gebakken zijn. Plaats de wafel op een koelrek en herhaal deze stap totdat het wafelbeslag op is. Geniet ervan!

Tip: liever het recept voor Limburgse harde wafels?

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-12-2020, dit recept is voor 6 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 13-01-2024


Waardeer dit recept!
48 stemmen

2 reacties op Wafels

Nancy plaatste op 27-05-2021 om 23:44:32
Als ik me niet vergis kom jij oorspronkelijk uit Limburg (net als ik). Heb je toevallig ook een recept voor die kleine harde wafels? Mijn moeder maakte die vroeger altijd, maar helaas kan ik haar niet meer om een recept vragen. Ik hoop dat jij me kunt helpen aan een goed recept.
Ohmydish plaatste op 28-05-2021 om 10:08:20
Hoi Nancy, ja dat klopt ik kom inderdaad uit Limburg. Ik zal het recept van mijn oma voor die lekkere kleine harde wafels eens gaan maken! Lekker, krijg er nu al zin in! Ik ga je laten weten als ik ze gemaakt heb, fijne dag! Liefs Véronique

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.