Venkelsoep met zalm

(11)

Venkel en zalm is een klassieke combinatie, match made in heaven. Deze venkelsoep met zalm is een perfecte fluweelzachte soep met een vleugje sinaasappel.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Lunch
Venkelsoep met zalm

Ingrediënten


  • 2 venkel knollen
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 bleekselderij stengel
  • olijfolie
  • 700 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 2 zalmfilets
  • 1 sinaasappelrasp

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote pan met deksel
  • houten lepel
  • blender of staafmixer
  • middelgrote pan
  • visspatel

Venkelsoep met zalm Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur Aantal personen 4 personen Categorie Lunch

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkelsoep-met-zalm


Voorbereiding – 15 minuten

Haal de zalmfilets alvast uit de koelkast. Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder het groen van de venkel en leg opzij om de soep mee te garneren. De groene stengels hoef je niet te verwijderen.

Was de venkel en snijd deze in stukken, dit hoeft niet heel netjes omdat we de soep gaan pureren. Was de bleekselderij stengel en snijd deze in stukken, niet te groot. 

Venkelsoep met zalm afmaken – 45 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig zijn. Bak de stukken venkel en bleekselderij nog ongeveer 10 minuten lang op middelhoog vuur.

Schenk 700 ml groentebouillon erbij samen met 1 theelepel venkelzaad en breng aan de kook. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en laat deze 20 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

De soep is klaar als de groenten zacht zijn, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.

Venkelsoep met zalm
Venkelsoep met zalm

Bak ondertussen de zalmfilets mooi gaar. Leg de zalm met de huid naar beneden in een koude bakpan en verhit deze dan op middelhoog vuur.

Voeg een beetje olie toe en draai de zalm om zodra de huid mooi krokant en goudbruin is geworden. Bak de zalm nog enkele minuten aan de andere kant, maar bak de zalm niet te lang. Te gare zalm zal namelijk eiwitten gaan verliezen en droog worden.

Pureer de venkelsoep, je kunt dit met een staafmixer of blender doen. Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de venkelsoep met een halve zalmfilet per kom en maak af met een beetje sinaasappelrasp en het groen van de venkel. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 10-02-2023, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 28-10-2023


Waardeer dit recept!
11 stemmen

Venkelsoep met zalm: Veel gestelde vragen

Is venkel een groente?

Venkel is een groentesoort die boven de grond groeit. Venkel heeft qua smaak iets weg van anijs.

Hoe snijd ik venkel?

Venkel dien je eerst te wassen. Vervolgens snijd je het groen weg, dit kun je bewaren om mee te garneren.

Snijd een dun plakje van de onderkant weg en snijd de venkel dan door de helft. Snijd het grootste gedeelte van de harde kern weg, je kunt ervoor zorgen dat de venkelplakken nog aan elkaar zullen blijven door niet de hele kern weg te snijden.

Snijd de venkel vervolgens in plakjes of stukjes.

0 reacties op Venkelsoep met zalm

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.