Venkel gratin

(13)

Heerlijk bijgerecht om te eten met een stukje vis, of serveer het als een vegetarisch gerecht. Venkel gratin is kazig en heeft een heerlijke anijssmaak.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Venkel gratin

Ingrediënten


  • 1 venkelknol
  • 30 ml Ricard (of ander soort anijs likeur)
  • 3 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • 150 ml room
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
  • boter om in te vetten

Kookgerei nodig


  • oven schaal (18 cm)
  • siliconen kwast
  • snijplank & koksmes
  • kleine pan
  • zeef
  • grote kom
  • garde

Venkel gratin Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/venkel-gratin


Voorbereiding – 10 minuten

Vul een kleine pan met water en zout en breng aan de kook. Verwijder het groene deel en het harde middelste gedeelte van de venkelknol en indien nodig maak je de buitenste delen schoon. 

Snijd de venkel vervolgens grof en kook ze een paar minuutjes. Verwarm de oven voor op 180 graden. Giet de venkelstukjes af en laat ze even afkoelen. Vet de ovenschaal in met boter.

Meng de eieren, creme fraîche, room, anijs likeur en een handvol geraspte kaas in een grote kom tot een glad mengsel ontstaat. Voeg de venkel stukjes toe en breng en op smaak met peper en zout. 

Venkel gratin
Venkel gratin

De venkel gratin bakken – 20 minuten

Schenk het mengsel in de ovenschaal en maak het af met de resterende geraspte kaas. Bak de venkel gratin in de oven voor ongeveer 30 minuten, of tot de kaas mooi goudbruin is.

Wij aten deze gratin bij een stukje vis. Me kunt ook kleine ovenschaaltjes gebruiken om individuele mini gratins te maken. Smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 23-07-2016, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 30-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

2 reacties op Venkel gratin

Peter plaatste op 18-04-2018 om 17:16:26
Op dit moment genieten wij van jullie venkel gratin. Stukje vis met krokant laagje en een frisse salade erbij maken er een mooi en smaakvol gerecht van. Zeer bedankt, ga jullie andere gerechten zeer zeker ook bekijken. Vriendelijke groeten, Peter Prins.
Ohmydish plaatste op 20-04-2018 om 14:35:58
Hallo Peter, dankjewel voor je compliment! Dat klinkt als de perfecte combinatie; venkel, vis en salade. Heerlijk! Groetjes

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.