Vegetarische risotto met romanesco

(1)

Heerlijk geurende vegetarische risotto met romanesco met geroosterde amandelen en Parmezaanse kaas. Recept voor 4 personen.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Vegetarische risotto met romanesco

Ingrediënten


  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram risotto
  • Olijfolie om mee te bakken
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 dl groentebouillon
  • Halve romanesco
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • Handje amandelschaafsel

Kookgerei nodig


  • Koksmes
  • Snijplank
  • 2 x middelgrote bakpan

Vegetarische risotto met romanesco Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 30 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-risotto-met-romanesco


Voorbereiding – 5 minuten

Pel en snijd het uitje in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan en fruit de ui en knoflook glazig. Rooster een handje amandelschaafsel in een droge bakpan.

Houd de amandelen in de gaten aangezien deze snel kunnen aanbranden. 

Vegetarische risotto met romanesco
Vegetarische risotto met romanesco

De vegetarische risotto met romanesco afmaken – 25 minuten

Voeg de risotto toe aan de middelgrote bakpan met de ui en knoflook. Bak 5 minuten lang mee, blus de risotto af met de witte wijn. Begin met het toevoegen van de groentebouillon zodra de rijst bijna alle witte wijn heeft opgenomen.

Herhaal tot de risotto gaar is. Snijd de halve romanesco in de tussentijd in roosjes. Verhit een scheutje olijfolie in de middelgrote bakpan waar de amandelen in geroosterd zijn.

Bak de romanesco roosjes 5 minuten lang op middelhoog vuur. Voeg dan de gebakken romanesco toe aan de pan met de risotto. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de vegetarische risotto met romanesco in een diep bord en voeg naar wens geraspte Parmezaanse kaas toe. Verdeel de geroosterde amandelen bovenop. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 28-10-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 19-11-2022


Waardeer dit recept!
1 stem

0 reacties op Vegetarische risotto met romanesco

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.